Ziarul electronic al arădenilor

Supă de conopidă

Ingrediente:

o conopidă mare

4 cartofi

3 linguri de ulei

1,5 litri apă

3 linguri făină

o legatură de pătrunjel

sare, piper

Mod de preparare:

După ce conopida a fost spălată, se îndepărtează cotoarele groase. Se pune la fiert împreună cu cartofii, timp de 25 de minute.

Se pasează zarzavaturile şi se adaugă sarea şi piperul.

Făina se pune în uleiul încins şi se amestecă până când făina capătă o culoare gălbuie. Apoi se adaugă treptat, câte 2-3 polonice cu supă. Se răstoarnă în oala mare cu supă. După ce s-au amestecat bine, mai este lăsată câteva minute pe foc, apoi se adaugă pătrunjelul.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.