Ziarul electronic al arădenilor

Supă de caşcaval

Ingrediente:

o ceapă

2 morcovi mari

6-7 cartofi mari

200 gr. caşcaval

un litru lapte

sare

o linguriţă curry

ulei

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, morcovii şi cartofii. Ceapa se toacă mărunt, iar cartofii şi morcovii se taie cubuleţe foarte mici.

Se pun două linguri de ulei la încins, se adaugă ceapa, se căleşte 3 minute, apoi se adaugă morcovii. Se mai călesc 5 minute, apoi se adaugă 2,5 litri de apă.

Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se adaugă cartofii, se sărează şi se lasă să fiarbă, la foc mediu. Când cartofii sunt fierţi se adaugă laptele. Când începe din nou să fiarbă supa se adaugă caşcavalul tăiat cubuleţe şi linguriţa de curry.

Se lasă să fiarbă până se topeşte caşcavalul. Se stinge apoi focul. Se serveşte supa caldă.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.