Ziarul electronic al arădenilor

Supă cremă de dovleac

Ingrediente:

500 g cuburi de dovleac

un cartof mare

un morcov mare

o ceapă

un păstârnac

un căţel de usturoi

sare, piper

ulei

Crutoane :

cubuleţe mici de dovleac

ulei, sare, piper

Mod de preparare:

Punem întâi crutoanele la făcut: peste cubuleţele de dovleac se pune un pic de ulei, se amestecă bine ca să fie toate acoperite, se presară apoi cu sare şi cu piper din abundenţă. Se pun într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptorul încins şi se întorc din când în când.

Pentru supă se curăţă legumele, se spală şi se taie cuburi, apoi se pun la fiert. Usturoiul doar îl curăţăm, nu îl şi tocăm, pentru o aromă fină. Când legumele sunt fierte, se pasează la robot. Se adaugă puţin ulei şi supă după consistenţa dorită. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.