Studiu: Românii alocă aproape 300 de lei pentru cadouri de Moş Niculae

Publicat de actualitati-arad in 05 Dec, 2014 | Parerea ta

mos-nicolae-6Bugetul alocat în acest an pentru achiziţionarea cadourilor pe care le aduce Moş Nicolae va fi, la nivel declarativ, de 294 lei, similar cu cel de anul trecut (290 lei), iar dulciurile şi jucăriile vor fi cele mai întâlnite daruri în ghetuţe, arată un studiu de piaţă realizat de Mednet Marketing Research Center.

Potrivit studiului, la întrebarea „Ce gen de cadouri veţi cumpăra anul acesta cu ocazia zilei de Moş Niculae?“, 54,4% dintre respondenţi au răspuns dulciuri/cafea, iar 37,9% jucării.

„Chiar dacă nu au obţinut un procent suficient de mare, printre cadouri sunt menţionate şi nuieluşele dăruite celor obraznici. Comparativ cu anul trecut a scăzut numărul celor care le cumpără celor dragi articole vestimentare, acestea fiind oferite cadou cu ocazia Crăciunului, însă a crescut numărul celor care s-au orientat către alte categorii de cadouri, cum ar fi cărţile. De altfel, aproape 50% dintre persoanele intervievate intenţionează să cheltuiască cu această ocazie între 100 şi 250 lei“, se precizează în documentul citat.

În aproape 80% dintre familiile orăşenilor intervievaţi va poposi Moş Nicolae pentru a aduce cadouri copiilor iar comparativ cu anul trecut, bazinul celor care intenţionează să cumpere cadouri cu această ocazie este constant.

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ pentru Bucureşti şi oraşele cu peste 100.000 locuitori, în perioada 25 – 28 noiembrie 2014. Au fost intervievate telefonic 800 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 65 ani. Marja de eroare a studiului este de ±3,46%.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare