Studiu: Peste 100 de miliarde de euro se „spală“ anual în pariuri sportive

Publicat de actualitati-arad in 15 May, 2014 | Parerea ta

pariuri-sportivePeste 100 de miliarde de euro se “spală” anual în lume în pariuri sportive, este concluzia unui studiu efectuat de Centrul Internaţional de Securitate în Sport (ICSS), organizaţie cu sediul în Qatar, şi Universitatea Sorbona din Paris.

Realizatorii raportului estimează că 80 la sută din pariurile sportive se fac prin tranzacţii ilegale, care sunt foarte greu de detectat.

Pariorii mizează anual în sport sume între 200 şi 500 de miliarde de euro, circa doi la sută din Produsul Intern Brut mondial, menţionează autorii studiului.

Cele mai vulnerabile sunt pariurile live, unde activităţile suspecte sunt şi mai greu de depistat, a declarat Chris Eaton, director de integritate în cadrul ICSS.

“Evoluţia rapidă a pieţei pariurilor sportive a sporit riscul de infiltrare a crimei organizate şi de spălare de bani”, a precizat Eaton, fost director de securitate al FIFA.

Sporturile cele mai afectate sunt cricketul şi fotbalul, dar tenisul, baschetul, badmintonul şi cursele auto-moto sunt de asemenea ameninţate.

Raportul sugerează şi soluţii practice pentru combaterea pariurilor ilegale şi meciurilor aranjate. Printre acestea se numără crearea unei taxe pentru finaţarea investigaţiilor în domeniu şi interzicerea dreptului de a paria pentru jucători antrenori şi oficiali, pe sportul în care activează.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Sport

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare