Studiu Google: Numai 32% dintre români folosesc internetul aproape în fiecare zi

Publicat de actualitati-arad in 13 May, 2014 | Parerea ta

www_internet1Numai 32% dintre români folosesc internetul aproape în fiecare zi (în medie) iar dintre aceştia 75% accesează paginile de socializare şi 72% comunică on-line prin mesaje text, potrivit rezultatelor studiului „Internetul în viaţa de zi cu zi“, comandat de Google şi realizat în cinci ţări: România, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi Polonia.

Numărul românilor care folosesc aproape zilnic internetul este cel mai redus dintre toate cele cinci ţări.

Potrivit studiului citat, dintre românii conectaţi la internet 67% folosesc smartphone-uri sau telefoane mobile pentru a se conecta, iar 32% folosesc tabletele, procente mai mari decât în celelalte cinci ţări.

De asemenea, 60% dintre respondenţi sunt deschişi la noutăţi tehnologice precum căutarea vocală, cel mai mare procent dintre toate cele cinci ţări.

Pe de altă parte, potrivit studiului, femeile socializează mai mult pe internet decât bărbaţii, iar dacă ar ajunge pe o insulă pustie, jumătate dintre femei ar alege să ia cu ele un calculator sau un smartphone conectat la internet. În cazul bărbaţilor, prima opţiune este un cuţit (36%), însă la o distanţă foarte mică de dispozitivul conectat on-line (34%).

Laptop-urile şi calculatoarele personale sunt cel mai des folosite pentru căutări on-line, în timp ce smartphone-urile şi tabletele se folosesc pentru accesarea reţelelor de socializare.

Potrivit studiului, o treime dintre românii aflaţi în mediul on-line intră pe internet de îndată ce se trezesc.

În schimb, numai 35% dintre cei care intră on-line fac operaţiuni bancare astfel (pe ultimul loc între cele cinci ţări) şi sunt penultimii în ceea ce priveşte cumpărăturile on-line (60%).

Pe de altă parte, românii sunt cei mai împătimiţi autori de bloguri dintre toate ţările participante în studiu: 12% deţin bloguri, în timp ce în celelalte ţări procentul abia ajunge la 7%.

După căutarea pe internet, mediile de socializare sunt principalul motiv al accesării internetului de către românii conectaţi: 75% dintre ei intră frecvent pe reţelele de socializare iar Facebook este lider incontestabil în condiţiile în care 97% dintre românii care folosesc mediile de socializare au un cont de Facebook. Google+ este a doua reţea ca popularitate în România, cu un procent de 44% din utilizatorii de reţele de socializare.

Verificarea paginii de Facebook, Google+, Twitter sau Instagram este cea mai răspândită activitate pe smartphone şi pe tabletă în cazul românilor – 58% utilizatori pe smartphone şi 45% pe tabletă.

Peste trei sferturi dintre românii conectaţi urmăresc videoclipuri on-line sau le descarcă de pe internet. Mai mult, televizorul nu este cel mai important mijloc de divertisment video pentru aproape jumătate dintre aceştia, 46% petrecând mai mult timp urmărind videoclipuri în mediul on-line (sau obţinute on-line) decât programe TV.

În ceea ce priveşte divertismentul video, YouTube este principala sursă, mai bine de două treimi (68%) din utilizatorii de internet urmărind videoclipuri pe YouTube.

Studiul a fost realizat de IIBR cu ajutorul metodei CAWI (studiu on-line) în cadrul proiectului „Internetul în viaţa de zi cu zi“ care a inclus cinci ţări: Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi România. În fiecare ţară, studiul a cuprins 1.000 de respondenţi în vâRstă de cel puţin 15 ani, care folosesc internetul în mod regulat (cel puţin o dată pe săptămână).

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare