Studiu BRAT: Interesul românilor pentru site-urile de ştiri este în scădere

Publicat de actualitati-arad in 19 May, 2014 | Parerea ta

http://www.dreamstime.com/stock-photo-abc-news-image18224230Peste 5,9 milioane de români folosesc zilnic internetul, respectiv un procent de 61,6% din totalul utilizatorilor, iar tendinţa este de continuă creştere, reiese dintr-un Studiu de Audienţă şi Trafic de Internet (SATI), realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT).

„În ceea ce priveşte scopul utilizării zilnice a Internetului, datele furnizate de BRAT conturează o scădere a interesului românilor pentru ştiri, precum şi pentru informaţiile de tip auto şi sport, însă semnalează o creştere a interesului pentru zona de jocuri online şi de divertisment. Un factor care a contribuit la această tendinţă este şi faptul că măsurarea a inclus şi perioada sărbătorilor de iarnă“, se arată în studiu.

Referitor la intenţia de achiziţionare de bunuri şi servicii pentru perioada măsurată, se remarcă scăderea intenţiei de achiziţionare de telefoane mobile şi de servicii de telefonie mobilă, precum şi scăderea intenţiei de achiziţionare de servicii de cablu-TV, asigurări şi credit.

În schimb, studiul relevă o creştere a intenţiei de achiziţionare de servicii turistice. Se poate estima că şi această evoluţie se datorează tot perioadei de referinţă a studiului.
În cadrul studiului au fost publicate rezultate de audienţă pentru 154 de site-uri, obţinute în perioada 1 decembrie 2013 – 28 februarie 2014.

BRAT este organizaţia industriei de media din România care măsoară audienţa presei scrise şi a mediului online, auditează tirajele (presă scrisă) şi monitorizează investiţiile în publicitate (presă scrisă, online, radio şi out-door).

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare