STUDIU: 95 de copii ar putea fi salvaţi în fiecare oră, dacă ar fi alăptaţi imediat după naştere

Publicat de actualitati-arad in 18 Feb, 2013 | Parerea ta

alaptareUn număr de 95 de nou-născuţi ar putea fi salvaţi în fiecare oră în întreaga lume – 830.000 de bebeluşi pe an – dacă proaspetele mămici ar alăpta imediat după naştere, arată un studiu efectuat de Salvaţi Copiii International.

Raportul “Supermâncare pentru bebeluşi” (“Superfood for babies”) arată că, dacă bebeluşii ar primi colostru – primul lapte matern, în prima oră de viaţă, sistemul lor imunitar ar fi stimulat instantaneu, iar şansele de supravieţuire s-ar tripla, potrivit reprezentanţilor Salvaţi Copiii.

“Mai mult, dacă mamele ar continua alăptarea în următoarele şase luni, ar fi cu până la 15 ori mai puţin probabil ca un copil dintr-o ţară în curs de dezvoltare să moară din cauza unei boli precum pneumonia sau diareea. Salvaţi Copiii consideră că progresul enorm făcut deja în reducerea mortalităţii infantile ar putea fi accelerat dacă mai multe mame ar fi încurajate să alăpteze”, au precizat reprezentanţii organizaţiei.

Conform sursei citate, există “piedici majore” în promovarea acestor beneficii. Printre acestea se numără lipsa educaţiei şi a unor demersuri permanente de informare în privinţa alăptării, precum şi practicile de marketing ale unor companii care produc substituenţi de lapte matern, ce pot avea ca efect impresia greşită că laptele praf este cea mai bună alimentaţie pentru copii.

Potrivit Salvaţi Copiii, în anul 2010, în România a fost propus proiectul de lege privind reglementarea marketingului substituenţilor de lapte matern. Proiectul de lege este înregistrat la Camera Deputaţilor (cameră decizională) încă din 5 decembrie 2011, fiind trimis pentru raport Comisiei pentru sănătate şi familie şi Comisiei pentru industrii şi servicii. Salvaţi Copiii România a solicitat acestor comisii sprijinul pentru urgentarea adoptării  proiectului de lege.

“Am trimis o scrisoare către preşedinţii celor două comisii, doamnei Rodica Nassar – preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie şi domnului Iulian Iancu – preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii, în care am arătat că este vitală adoptarea acestui proiect de lege. Vorbim despre înlesnirea alinierii la standardele internaţionale, dar şi despre necesitatea de a participa la o dezbatere intensă pe tema drepturilor consumatorilor, în general, şi  despre drepturile mamei şi copilului, în special. România trebuie să fie parte în dezbaterea pentru instituirea unei legislații adecvate şi eficiente în domeniul reglementării marketingului pentru substituenţii de lapte matern”, a declarat preşedintele executiv al “Salvaţi Copiii România”, Gabriela Alexandrescu.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Din tara

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare