Strategii privind sănătatea şi transportul în Arad

Publicat de actualitati-arad in 03 Jun, 2013 | Parerea ta

arad1Două strategii de dezvolare a municipiului Arad, care vor viza sănătatea și transportul, vor fi elaborate de specialiști, acestea fiind punctul de pornire pentru accesarea de fonduri europene, în perioada 2014-2020.

Gheorghe Falcă, primarul Aradului, a anunțat că municipalitatea va achiziţiona servicii de consultanţă pentru „Planul de Dezvoltare a Sănătăţii în municipiul Arad”, care va fi elaborat prin efectuarea de studii, analize, sondaje de opinie.

„În urma efectuării studiilor, analizelor și sondajelor vor fi întocmite rapoarte socio-economice, astfel încât, noi să putem să facem proiecte, prin care să accesăm fonduri europene”, a afirmat Falcă.

De asemenea, o altă strategie, „Planul strategic de mobilitate urbană durabilă”, va avea la bază Masterplanul de Transport şi Trafic, efectuat în 2010, Planul de Acţiune privind Energia Durabilă, dar şi racordurile la autostrada A1 şi regulamentul privind transportul public local.

„Planul strategic de mobilitate urbană durabilă va sta la baza unor proiecte care vizează o mobilitate de transport mai mare în oraş, cu accesibilitate, cu confort şi eficienţă”, a spus Gheorghe Falcă, acesta adăugând că se mai doreşte reducerea poluării, creşterea atractivităţii mediului urban, dar şi îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii în trafic.

Şi pentru elaborarea acestei strategii, Primăria municipiului Arad va contracta servicii de consultanţă, în urma cărora va fi definit planul strategic şi apoi proiectele cu finanţare europeană pentru regenerarea urbană.

Până acum, Primăria Arad a elaborat Strategia de Dezvoltare a Municipiului Arad pentru perioada 2013-2020, Strategia Culturală a Municipiului Arad, pentru perioada 2007-2007, dar şi Planul de Acţiune privind Energia Durabilă în municipiul Arad, în perioada 2012-2020.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare