Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 04 Feb, 2013 | Parerea ta

News2Polițiștii rutieri au aplicat, în ultimele 48 de ore, amenzi în valoare de 65.000 lei, în cadrul unor acțiuni derulate pe drumurile naționale din județul Arad.

Acțiunile au vizat prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul excesului de viteză. În cadrul acţiunilor au fost folosite mai multe aparate de măsurare a vitezei de deplasare. Pentru neregulile constate, polițiștii au aplicat 270 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 65.000 lei. De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

Prinşi în flagrant în timp ce furau

Doi bărbaţi, care încercau să sustragă diferite scule electrice, din curtea unui imobil în construcţie, situat pe raza municipiului Arad, au fost prinși în flagrant de poliţiştii Secţiei nr. 2. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că Daniel C., de 23 ani, şi Ovidiu O., de 37 ani, au mai sustras din acel imobil, şi în ziua anterioară, scule electrice, bunuri pe care ulterior le-au valorificat. Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Arădeni cercetaţi pentru furt

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie din Arad au depistat principalii suspecţi în cazul unui furt. În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că, în cursul zilei de 1 februarie, Ioan C., de 59 ani, Cristian O., de 35 ani, Dorin C., de 37 ani, George L., de 20 ani, toţi din Arad, au pătruns în curtea unei societăţi comerciale, de unde au tăiat cu un aparat autogen şapte bucăţi de cale ferată dezafectată. Ulterior, bucăţile de cale ferată au fost transportate cu un microbuz la domiciliul unuia dintre suspecţi. Aparatul autogen a fost ridicat, iar microbuzul indisponibilizat. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor patru suspecți.

Au furat dintr-un autoturism

Ioan U., de 42 ani, din județul Mureș, Anton B., de 19 ani, și R.M., de 12 ani, ambii din Arad, sunt cercetați de poliţiştii Biroului de Ordine Publică. Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că, cei trei au sustras diferite scule dintr-un autoturism Dacia 1300, care îi aparţine lui Ana C., din Arad. Prejudiciul în acest caz a fost recuperat, iar pe numele celor în cauză fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Mașină arsă la Căpâlnaș

Garda nr.2 de intervenţie Birchiş a intervenit, la sfârșitul săptămânii trecute, în localitatea Căpâlnaş, pentru  stingerea unui incendiu la un autoturism. În momentul sosirii la faţa locului a echipajului de pompieri s-a constatat că incendiul se manifesta cu violenţă la aproximativ 80% din autoturism, fără a exista victime. În urma unei intervenţii de aproximativ 30 minute, incendiul a fost lichidat. Cauza probabilă a incendiului este un scurt circuit electric.

Incendiu în localitatea Sâmbăteni

În urma unui apel în sistemul unic 112, Detaşamentul de Pompieri Arad s-a deplasat în localitatea Sâmbăteni, unde a fost semnalat un incendiu la o locuinţă. Pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu violenţă la acoperiş şi două camere a unei anexe lipite de casa parohială. A fost solicitat şi sprijinul Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Păuliş, cu o autospecială de stingere. După o intervenţie deosebit de dificilă, din cauza posibilităţii de propagare a incendiului la întreaga construcţie de locuit și care a durat aproximativ 3 ore, incendiul a fost limitat, izolat şi stins. În incendiu au ars acoperisul, bunurile din cele două camere şi s-au degradat cele două încăperi. Cauza probabilă a incendiului este scurtcircuit la fire/cabluri electrice izolate necorespunzător.

Proiectil descoperit la Fântânele

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad a executat o misiune de asanare a unui element de muniţie rămas neexplodat din timpul operaţiunilor militare care au avut loc în judeţul Arad. Proiectilul, de calibru 100 mm, a fost găsit în localitatea Fântânele. Proiectilul a fost ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare