Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un autocamion încărcat cu lemne a luat foc, miercuri, pe drumul județean dintre Julița și Mădrigești, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit la sistemul de încălzire al vehiculului.

Pentru stingerea focului au intervenit Garda nr. 2 de Intervenție Gurahont și Garda nr. 1 de Intervenție Barzava, cu două autospeciale de stingere. „La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la cabina camionului, propagat parțial la încărcătură. După aproximativ 30 minute de intervenție, focul a fost stins, masa lemnoasa fiind doar puțin afectată. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit la sistemul de încălzire al autocamionului. Nu au fost persoane rănite“, a informat ISU Arad. La intervenție au fost trimise două subunități, deși incendiul s-a manifestat în raionul subunități din Barzava, deoarece incidentul s-a produs la o distanță aproximativ egală, iar în pădure nu există surse de alimentare cu apă.

 Coloană de camioane la frontieră

O coloană de camioane de aproximativ cinci kilometri s-a format, miercuri, la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, respectiv pe autostrada pan-europeană, şoferii reclamând că aşteaptă câteva ore pentru controlul documentelor. Șoferii de automarfare au protestat spontan, claxonând insistent. Unii dintre şoferi au spus că au ajuns la graniţă încă de luni seara, dar nu au reuşit să treacă în Ungaria. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a declarat că aglomeraţia este formată încă de luni şi este specifică începutului de săptămână, pentru că, în weekend, Ungaria nu permite accestul în ţară a camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Viceprimarul oraşului Nădlac, Somrak Dusan, a declarat că, la un moment dat, s-a format un blocaj pe autostradă, din cauza coloanei de TIR-uri. Conform autorităţilor, pe arterele dedicate autoturismelor şi autocarelor nu sunt formate cozi.

Prevenirea violenței în sport

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a avut loc, miercuri, o întâlnire între reprezentanţii Jandarmeriei și reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor care au responsabilități în prevenirea și combaterea violenței în sport. La întâlnire au participat reprezentanţi din partea Inspectoratului de Poliţie Județean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului, Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Asociației Județene de Fotbal, precum și reprezentanții cluburilor sportive și societăților specializate de protecție și pază. Întâlnirea a fost organizată cu ocazia reluării sezonului competițional 2017 – 2018 și a avut ca scop aducerea în atenție a prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, modificată prin Legea nr. 10/2012. În discuțiile purtate s-a pus accent pe obligaţiile organizatorilor de competiţii, ale personalului de ordine şi siguranţă şi măsurile care se aplică în situaţia nerespectării prevederilor legale în domeniu.

Urmăriţi general, depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac şi Turnu au depistat trei cetăţeni pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea şi mandate de arestare preventivă pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice, furt şi de constituire de grup organizat şi trafic de migranţi în formă continuată. La PTF Nădlac II – Csanadpalota a fost depistat Vasile P., de 31 de ani, din judeţul Botoşani. Pe numele bărbatului era emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea de infracţiuni de constituire de grup organizat şi trafic de migranţi în formă continuată. Tot la același punct de trecere a fost reținut și Mădălin O., de 24 de ani, din judeţul Mureş. Pe numele tânărului era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea de infracţiunii contra ordinii şi siguranţei publice. La PTF Turnu a fost depistat Mihai P., de 29 de ani, din judeţul Teleorman. Pe numele acestuia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea de infracţiunii de furt, având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 1 an şi 6 luni.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.