Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 29 Dec, 2014 | Parerea ta

News2Poliţiştii din Arad cercetează penal un bărbat, care a împușcat un câine hoinar, în timpul unei partide de vânătoare.

Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, din Arad, a fost depistat de polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi de la Secţia 2 de Poliţie Micălaca. Conform IPJ Arad, bărbatul a fost depistat pe fondul de vânătoare 18 Horia, unde, după ce a participat legal la o partidă de vânătoare, a făcut uz de armă fără drept. Oamenii legii au precizat că bărbatul a tras asupra unui câine hoinar, fără a poseda autorizaţie de vânătoare în acest sens. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de armă letală, fără drept, iar arma a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Comercializau ilegal articole pirotehnice

În perioada 24 – 28 decembrie, jandarmii au executat mai multe acţiuni în zona pieţelor din municipiul Arad, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional. În timpul acțiunilor, jandarmii au depistat trei bărbaţi care comercializau produse pirotehnice. Cei trei au fost prinși în flagrant în timp ce ofereau spre vânzare obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, fără a deţine autorizaţii emise în acest sens. Jandarmii au confiscat 15.574 articole pirotehnice de diferite clase, găsite asupra bărbaților. Jandarmii le-au întocmit celor trei bărbaţi actele de sesizare necesare începerii urmăririi penale, având în vedere că orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept reprezintă infracţiune, conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată.

Bănuiţi că au sustras şase biciclete

Poliţiştii de la Postul de Poliţie Felnac au depistat doi bărbaţi, care sunt bănuiţi că au sustras mai multe biciclete, din municipiul Arad. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că cei doi bărbaţi, în vârstă de 40, respectiv 25 de ani, ambii din Sânpetru German, ar fi sustras şase biciclete, de pe raza municipiului Arad. Cei doi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 230 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 72.000 de lei. Dintre acestea, 160 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 20 permise de conducere şi 11 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare