Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un adolescent este cercetat de polițiștii arădeni, fiind suspectat că ar fi furat bijuterii de aur dintr-o locuință din municipiul Arad.

Adolescentul, în vârstă de 14 ani, din Arad, a fost identificat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale. Minorul este bănuit de furtul unor bijuterii de aur dintr-o locuință de pe raza cartierului Sânicolaul Mic din municipiu. „În ziua de 4 august, prin escaladarea gardului și spargerea unui geam, minorul ar fi pătruns în incinta locuinței, de unde ar fi sustras bijuteriile din aur, în valoare de aproximativ 12.000 de lei“, a informat IPJ Arad. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a minorului, pe numele lui fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Vitezoman depistat pe A1

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au surprins, în ultima săptămână, peste 40 de conducători auto care rulau cu viteze excesive pe autostrăzi, aceştia fiind amendaţi. „În perioada 21 – 28 august, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale au depistat 42 de conducători auto, cu vârste cuprinse între 21 şi 60 de ani, care rulau cu viteze excesive pe autostrăzi. Aceştia circulau cu viteze cuprinse între 181 şi 222 de kilometri la oră“, informează Poliția Română. Cea mai mare viteză, 222 de kilometri la oră, a fost înregistrată pe pe autostrada Deva – Nădlac. Şoferii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei şi le-au fost reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile.

Lemne fără acte, confiscate

Un transport ilegal de lemne a fost depistat de polițiștii de la Secția nr. 5 Rurală Ineu, împreună cu cei de la Postul de Poliție Bocsig. Conform IPJ Arad, polițiștii au depistat, pe raza comunei Bocsig, un tânăr, în vârstă de 19 ani din orașul Ineu, în timp ce transporta, cu un atelaj hipo 1,5 metri cubi de material lemons, din specia salcie, fără a deține documente legale. „Materialul lemnos a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, tânărul fiind sancționat contravențional, conform Legii 181/2010, cu o amendă în valoare de 2.500 de lei“, a informat Biroul de presă al IPJ Arad.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 171 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 65.000 de lei. Dintre acestea, 48 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 123  pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.