Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 19 Dec, 2014 | Parerea ta

News2Poliţiştii arădeni cercetează două femei, care au fost prinse, în cursul zilei de joi, în timp ce sustrăgeau diverse produse din magazine.

Astfel, poliţiştii Secției nr. 1 Poliție cercetează o femeie în vârstă de 24 de ani, din judeţul Bihor, care a fost prinsă, în flagrant, în timp ce a sustras, dintr-un supermarket, 10 bucăți de cașcaval Rucăr, în valoare de 214 lei. De asemenea, poliţiştii de la Poliția orașului Ineu cercetează o femeie, în vârstă de 40 ani, din Chereluş, care a fost prinsă în flagrant în timp ce a sustras dulciuri, dintr-un magazin. Pe numele celor două femei au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Conducea sub influenţa alcoolului

Un bărbat din Șimand, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost depistat de poliţiştii rutieri. Bărbatul, în vârstă de 50 ani, conducea pe raza comunei Șimand un autoturism Dacia, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurilor în vigoare, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, pe numele bărbatului au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având alcoolemie peste limita legală.

Depistaţi în timp ce vindeau ţigări

Jandarmii arădeni continuă acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit. Astfel, în cursul zilei de joi, au fost depistate, în pieţe din municipiul Arad, trei persoane care ofereau spre comercializare ţigări. Persoanele au fost legitimate, în vederea stabilirii identităţii, iar la controlul bagajelor, asupra lor au fost găsite 332 pachete cu ţigări netimbrate sau timbrate necorespunzător. Jandarmii au luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări şi predării lor la Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, pentru stabilirea măsurilor ce se impun.

Articole pirotehnice oferite spre comercializare

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, în timpul unei acţiuni ce a avut loc, joi, în piaţa agroalimentară din localitatea Săvârşin, a depistat un bărbat care oferea spre vânzare mai multe articole pirotehnice. Bărbatul, în vârstă de 38 ani, a fost depistat în timp ce oferea spre vânzare obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, fără a avea autorizaţie emisă în acest sens. Jandarmii au luat măsura ridicării în vederea confiscării a celor 9883 articole pirotehnice de diferite clase, găsite. Au fost întocmite de asemenea actele de sesizare necesare începerii urmăririi penale, având în vedere că orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept reprezintă infracţiune.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 165 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 62 .000 de lei. Dintre acestea, 105 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare