Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat care vindea încălțăminte contrafăcută a fost depistat de jandarmi, care au acționat în zona piețelor din municipiul Arad, în vederea protejării populației de activitățiile comerciale ilicite.

În timpul acțiunilor, au fost sancționați mai mulți comercianți care ofereau spre vânzare diferite produse, fără să îndeplinească condițiile necesare cerute de lege. De asemenea, a fost depistat un bărbat, care oferea spre vânzare încălțăminte  contrafăcută. Fiecare produs avea inscripționată sigla unor mărci cunoscute, dar lipsea elementul de siguranță prevăzut articolelor originale. Având în vedere că „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare“ constituie infracțiune, conform prevederilor Legii. nr. 84/1998 Republicată, privind mărcile și indicațiile geografice, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală. Produsele contrafăcute au fost ridicate în vederea confiscării.

Minor cercetat pentru furt

Polițiștii de la Biroul Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad au identificat un minor, care este bănuit de furtul unei biciclete. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, la data de 24 mai, minorul, în vârstă de 16 ani, din Arad, prin tăierea sistemului de închidere, ar fi sustras o bicicletă, din scara unui bloc situat pe strada Vișinului din municipiu. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 700 de lei a fost recuperat, iar pe numele minorului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Transport ilegal de țigarete

Un transport ilegal de țigarete a fost depistat în trafic de polițiștii arădeni din cadrul Biroului Ordine Publică. Conform IPJ Arad, oamenii legii au depistat, pe strada Liviu Rebreanu din municipiul Arad, un bărbat, de 28 de ani, care transporta, cu un autoturism, 2.200 fire țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. „Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată în vederea confiscării, pe numele celui în cauză fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contraband“, informează IPJ Arad.

Trimis în judecată de procurori

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Cristian Balmos, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 15 martie, în jurul orei 12.00, Cristian Balmos a condus, pe o stradă perpendiculară cu DN 79, din comuna arădeană Şimand, un moped marca „Piaggio”, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicul. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş, spre soluţionare, au anunțat procurorii.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 159 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 61.000 de lei. Dintre acestea, 35 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 124 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere şi 23 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.