Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei bărbați, care au furat motorină dintr-o locomotivă, sunt cercetați de polițiștii din cadrul Serviciului Județean Transporturi Arad.

IPJ Arad a informat, vineri, că, în urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat, în flagrant delict, trei bărbați, din județul Arad, cu vârste între 46 – 52 de ani, în timp ce sustrăgeau dintr-o locomotivă din perimetrul Stației CF Arad Vest, 130 de litri de motorină, în vederea comercializării. „Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, pe numele celor trei bărbați fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt“, se precizează într-o informare a Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Infracțiuni rutiere

Polițiștii rutieri din Arad cercetează doi bărbați, care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Oamenii legii au depistat pe strada Pădurii din municipiu, un bărbat, de 34 de ani, din Mănăștur, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat. În urma verificărilor s-a constatat că numerele de înmatriculare aplicate ar fi fost atribuite unui alt autoturism. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat și cu numere false. De asemenea, pe DN 7, pe raza localității Bârzava, polițiștii au depistat un bărbat, de 34 de ani, din Săvârșin, care conducea un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără a deține acest drept.

Trimis în judecată

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Florin Gelu Ruşanu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 9 aprilie, în jurul orei 22.15, bărbatul a condus, pe strada Oituz din orașul Chişineu Criş, un autoturism Dacia Logan, având în sânge o îmbibaţie alcoolică de 2,00 gr. alcool/1.000 ml. sânge, pentru prima probă (ora 22.55), respectiv 1,75 gr. alcool/1.000 ml. sânge, pentru cea de-a doua probă (ora 23.55). Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş, spre soluţionare.

Cu documentul altei persoane

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o tânără care a încercat să iasă din țară, folosindu-se de o carte de identitate aparținând unei alte persoane. Tânăra a fost depistată la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, unde s-a legitimat cu o carte de identitate românească. Poliţiştii de frontieră au constatat că persoana prezentă la control nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat. În urma verificărilor s-a stabilit că persoana în cauză este o tânără, în vârstă de 16 ani, din judeţul Tulcea. Totodată, polițiștii de frontieră au mai stabilit că documentul prezentat de tânără aparține unei rude de-a sa. Tânăra a recurs la această metodă deoarece nu deținea un document de călătorie.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.