Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a doi bărbați, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că Nicolae Ion Rădescu, în cursul lunii decembrie 2009, a înregistrat în contabilitatea unei societăţi comerciale şi a declarat organelor fiscale operaţiuni comerciale nereale, consemnate în facturi fiscale fictive, în scopul deducerii ilegale de TVA şi sustragerii de la plata impozitului pe profit, cauzând la bugetul de stat un prejudiciu total în valoare de 34.095 lei. De asemenea, Nicolae Dorin Sucigan a emis mai multe facturi fictive către aceeaşi societate administrată de coinculpatul Nicolae Ion Rădescu, pentru a ajuta la crearea artificială de cheltuieli şi TVA deductibile, în vederea sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate la bugetul de stat. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Tribunalul Arad.

Hoți de biciclete prinși în Micălaca

Polițiștii de la Secția nr. 2 din cartierul arădean Micalaca au depistat doi tineri care încercau să fure, din scara unui bloc, două biciclete. În urma unui apel efectuat la serviciul unic de urgență 112, cu privire la furtul unor biciclete, polițiștii s-au deplasat la fața locului. Polițiștii au depistat în scara unui imobil de pe strada Marcel Olinescu, doi bărbați care încercau, prin tăierea lanțului asigurător, să sustragă două biciclete. Fiind surprinși, cei doi au fugit de la fața locului, însă, la mai puțin de 300 de metri, cei doi bărbați, de 20 și 29 de ani, au fost imobilizați și identificați de polițiști. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru tentativă de furt calificat.

Mandat de executare a pedepsei

Un tânăr din Arad, pe numele căruia era emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea, a fost depistat de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale. Conform Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, mandatul a fost emis la data de 10 mai, de magistrații Judecătoriei Arad. Tânărul are 23 de ani, este din Arad și are de ispășit o pedeapsă de 3 ani și 6 luni cu închisoarea, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Tânărul a fost dus în Penitenciarul Arad.

Patru bărbați opriți la frontieră

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat patru cetăţeni din Irak, solicitanți de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Poliţiştii de frontieră din carul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au observat patru persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, pe câmp, spre granița cu Ungaria. Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 800 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost duse la sediul Sectorului PF Nădlac pentru cercetări. S-a stabilit că aceștia sunt cetăţeni din Irak, cu vârste cuprinse între 17 şi 33 de ani, solicitanţi de azil în România. Bărbații au declarat că intenţionau să treacă frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.