Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat patru adulţi şi un minor, care au încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de documente de identitate austriece şi turceşti false.

Doi bărbați au fost depistați la PTF Curtici, într-un tren Inter Regio, care circula pe relaţia Bucureşti – Viena. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control sunt false. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi sunt cetăţenii turci Erzan E. și Eyuo E., în vârstă de 24, respectiv 23 de ani. Ei au declarat că au obţinut documentele false de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 2.000 euro. Câteva ore mai târziu, tot la PTF Curtici, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasageri într-un tren Inter Regio, pe relaţia Braşov – Budapesta, doi bărbaţi şi un minor, care la controlul de frontieră s-au legitimat cu paşapoarte austriece. În urma verificărilor s-a stabilit că aceștia sunt din Iran, cu vârste cuprinse între 9 şi 34 de ani, solicitanţi de azil în România. Iranienii au declarat că au obţinut documentele false de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 5.000 euro.

Arădean prins la furat în supermarket

Polițiștii de la Secția nr. 1 din municipiul Arad au depistat un bărbat care fura dintr-un supermarket. Conform datelor prezentate de IPJ Arad, polițiștii cercetează un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Arad, care a fost depistat în flagrant, în timp ce sustrăgea băuturi alcoolice, în valoare de aproximativ 80 de lei, dintr-un supermarket situat pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu. „Prejudiciul cauzat a fost recuperat, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt“, se precizează într-o informare a IPJ Arad.

Fără permis și sub influența alcoolului

Doi bărbați, care au condus autovehicule fără a avea permis de conducere și sub influența alcoolului, au fost depistați în trafic de polițiștii rutieri arădeni. Unul dintre cei doi, un bărbat de 30 de ani, a fost depistat pe DC13, pe raza localității Groșeni, în timp ce conducea un moped, fără a deține permis de conducere. Totodată, pe raza orașului Lipova, a fost identificat un bărbat, de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere și având o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în cazul celui depistat sub influența alcoolului s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Adolescent urmărit, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat un adolescent pe numele căruia era emisă, de autorităţile române, o semnalare în vederea arestării. Adolescentul, în vârstă de 17 de ani, este din judeţul Hunedoara. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele minorului era emisă, de autorităţile din România, o semnalare în vederea arestării, pentru săvârşirea de infracţiunii de furt calificat, urmând a fi internat într-un centru educativ pentru o perioadă de un an. Adolescentul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.