Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat și o femeie au fost trimiși în judecată, fiind acuzați că au lovit un vecin care ar fi înjurat-o pe fiica lor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Adrian Rojdaş şi Anamaria Buzaş, cercetaţi, în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi distrugere. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 8 septembrie 2016, cei doi, pe fondul unor neînţelegeri cauzate de faptul că persoana vătămată i-ar fi adresat injurii fiicei lor, s-au deplasat la locuinţa din Vărşand a celui acuzat, unde au declanşat un conflict, care s-a încheiat cu distrugerea porţii imobilului, precum şi cu lovirea acestuia. În urma actelor de agresiune exercitate de cei doi inculpaţi, persoana vătămată a suferit leziuni traumatice ce au necesitat 20-22 de zile de îngrijiri medicale.

A furat dintr-un cabinet veterinar

Polițiștii din comuna arădeană Hălmagiu cercetează un bărbat pentru furt calificat. Conform IPJ Arad, în noaptea de19/20 ianuarie, polițiștii au depistat, pe o stradă din localitate, un bărbat de 48 de ani, din județul Iași, în timp ce ducea în brațe două laptopuri și un telefon mobil, pentru care nu a putut prezenta documente legale de proveniență. În urma verificărilor efectuate a rezultat că bunurile ar fi fost sustrase înainte cu puțin timp, din incinta unui cabinet veterinar din localitate. Toate bunurile găsite asupra bărbatului, în valoare de aproximativ 3.300 de lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Pe numele acestuia au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, acesta urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Gurahonț cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 147 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 63.000 de lei. Dintre acestea, 47 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 100 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 23 permise de conducere şi 1 certificat de înmatriculare.

Prins cu permis de conducere falsificat

Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Crişa dispus trimiterea în judecată a lui Suciu Flaviu Vasile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Conform procurorilor, bărbatul s-a prezentat pentru a ieşi din România, în PPF Vărşand, conducând un autoturism Mercedes. Cu ocazia controlului de frontieră s-a constatat că bărbatul deţine permis de conducere eliberat de SRPCIV CLUJ, falsificat, neîntrunind elementele de siguranţă ale permiselor de conducere autentice. Din verificările efectuate s-a constatat că Suciu Flaviu Vasile nu deţine permis de conducere, iar cel prezentat a fost eliberat pe un alt nume. Inculpatul le-a declarat poliţiştilor de frontieră că a obţinut permisul de conducere falsificat în urmă cu aproximativ 2 ani, contra sumei de 500 de euro, de la un cetăţean albanez, în timp ce se afla pe teritoriul statului Luxemburg.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.