Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei bărbați, care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere, au fost depistați de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Un bărbat de 39 de ani, din Zimand Cuz, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, care avea numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din data de 18 actombrie 2016. Pe raza orașului Sebiș a fost identificat un bărbat, de 53 de ani, din Buteni, care ce conducea un autoturism cu numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din data de 2 decembrie 2016. Pe numele celor doi conducători auto au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat. Polițiștii au mai depistat pe DJ707, pe raza localității Petriș, un bărbat, de 30 de ani, din județul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Materiale pirotehnice, comercializate ilegal

În perioada 30 – 31 decembrie 2016, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au depistat, în zona piețelor din municipiu, cinci persoane care comercializau materiale pirotehnice. Jandarmii au stabilit identitatea persoanelor, acestea fiind 4 femei și un bărbat, cu domiciliul în județul Arad. Asupra lor au fost găsite 5.249 articole pirotehnice care sunt interzise deținerii și folosirii neautorizate. Articolele găsite au fost ridicate în vederea confiscării și predate, împreună cu actele de sesizare, organelor de urmărire penală având în vedere faptul că „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” constituie infracţiune, conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materialelor explozive, republicată.

Depistați la pescuit, cu unelte interzise

Un echipaj de jandarmi a depistat, sâmbătă, 31 decembrie 2016, în jurul orei 10.30, pe albia râului Mureș, trei persoane care pescuiau cu unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate, prin metoda greblare, folosind câte un băț de pescuit prevăzut cu mulinetă, cârlig tip triplă și un plumb. Asupra lor a fost găsită și o cantitate de pește, care era agățați de diferite părți ale corpului. Cele trei persoane au fost depistate pe malul stâng al râului Mureș, în zona cartierului Micălaca, între podul CFR și podul rutier din municipiul Arad. Jandarmii au stabilit identitatea persoanelor, acestea fiind bărbați cu vârsta de 35, 46, respectiv 62 de ani, din municipiul Arad. Având în vedere că „pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare“ constituie infracțiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală. Uneltele găsite, au fost ridicate în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

Români căutaţi, depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi predat unor echipe de poliţişti, doi cetăţeni români, pe numele lor fiind emise, de către autorităţile din România, respectiv Italia, mandate de arestare. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota Florian F., în vârstă de 25 de ani, din judeţul Dolj, care era pasager într-un microbuz înmatriculat în Italia. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat de arestare pentru săvârşirea de infracţiunii de viol. La același punct de trecere a frontierei s-a prezentat și Monika H., de 24 de ani, din judeţul Harghita. Tânăra călătorea ca pasager într-un autocar, care circula pe relaţia România – Ungaria. Pe numele femeii era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de un an, pentru infracţiunii la regimul circulaţiei.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *