Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Peste 1.500 de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiști și jandarmi, care au desfășurat o acțiune în piețele din municipiul Arad, pentru prevenirea comerțului ilicit cu materiale pirotehnice.

În timpul acestei acțiuni au fost depistate mai multe persoane, printre care și un minor, în timp ofereau spre comercializare articole pirotehnice, fără drept. În Piața „Mihai Viteazul“ au fost depistați o tânără de 22 de ani, din județul Mureș, și un bărbat de 37 de ani, din județul Dolj, în timp ce ofereau spre comercializare 156 de articole pirotehnice, dar și un minor de 17 ani, care comercializa 370 de articole pirotehnice. În Piața Catedralei, polițiștii au depistat o femeie de 30 de ani, din Arad, care vindea, fără a fi autorizată în aces sens, 1.064 articole pirotehnice. Materialele pirotehnice au fost indiponibilizate în vederea continuării cercetărilor, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Autoturism neînmatriculat

Polițiștii Secției nr. 2 din municipiul Arad au depistat un tânăr care conducea un autoturism neînmatriculat. Conform IPJ Arad, polițiștii au depistat, în trafic, un tânăr de 27 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism care avea numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 28 decembrie. „Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat“, au informat reprezentanții IPJ Arad.

Trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Covaci, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a  unui vehicul fără a poseda permis de conducere. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că Gheorghe Covaci, în data de 12 iunie s-a urcat la volanul unui autoturism marca Audi, pe care l-a condus pe drumurile publice, din localitatea Mocrea, până în orașul Pâncota. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu poseda permis de conducere. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 136 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 98.000 de lei. Dintre acestea, 81 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 55 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *