Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat a fost prins la Pâncota, în timp ce comercializa peste 5.000 de articole pirotehnice, a căror deținere și comercializare este interzisă prin lege.

Bărbatul, în vârstă de 38 ani, a fost depistat în ziua de Crăciun, de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Arad. „Polițiștii au depistat în flagrant delict, pe raza localității Pâncota, un bărbat, în timp ce oferea spre comercializare, dintr-un autoturism, 5.094 articole pirotehnice (minipocnitori și pocnitori), a căror deținere și comercializare este interzisă prin lege“, informează IPJ Arad. Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.

Traficul în frontieră

În perioada 19 – 26 decembrie, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1.148.000 de persoane, dintre care 674.000 pe sensul de intrare şi 474.000 pe sensul de ieşire din ţară şi de 318.000 mijloace de transport. Comparativ cu perioada similară a anului 2015, când au trecut frontiera 1.195.000 persoane şi 326.000 mijloace de transport, traficul s-a menținut la aceleași valori. Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa peste 449.000 persoane şi de la frontiera româno- moldoveană, unde au trecut graniţa  195.000 persoane, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară. De asemenea, valori ridicate de trafic s-au înregistrat şi prin punctele de trecere aeroportuare, unde au trecut frontiera peste 294.000 persoane.

Sub influența alcoolului

Polițiștii arădeni au depistat mai multe persoane care au condus sub influența alcoolului. Astfel, a fost depistat, pe raza localității Zimandu Nou, un tânăr de 23 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. La Săvârșin a fost depistat un alt tânăr, de 26 de ani, din județul Hunedoara, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe strada Poetului din municipiul Arad a fost depistat un alt tânăr de 26 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,78 m/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în toate cauzele s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele celor trei conducători auto au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Hoți de acumulatori auto

Trei tineri care au furat mai mulți acumulatori auto sunt cercetați de polițiștii Secției nr. 1 Aurel Vlaicu din Arad. Conform IPJ Arad, cei trei tineri, de 17, 18 și 22 de ani, toți din Arad, în perioada septembrie-noiembrie, prin forțarea capotei motorului, ar fi sustras acumulatorii auto de pe 12 autoturisme parcate pe raza cartierelor Micalaca și Aurel Vlaicu din municipiu, pe care ulterior le-ar fi valorificat la un centru de colectare fer vechi. Pe numele celor trei au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a tinerilor.

Cu documente falsificate

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi bărbaţi din Irak care au încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de documente de identitate româneşti falsificate. Cei doi au fost depistați la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, când s-au prezentat, pentru a ieşi din ţară. La controlul de frontieră s-au legitimat cu cărţi de identitate emise de autorităţile române. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate sunt falsificate prin înlocuirea fotografiei şi a numelui, motiv pentru care bărbaţii au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră, pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, ambii în vârstă de 21 de ani, şi sunt solicitanţi de azil în România. Bărbaţii au declarat că au obţinut documentele falsificate de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 200 euro, fiecare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *