Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii rutieri au dat amenzi în valoare de aproximativ 30.000 lei, în timpul unor acțiuni desfășurate în municipiul și județul Arad, care au avut ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Conform Biroului de presă al IPJ Arad, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 58 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 30.000 de lei. Dintre acestea, 16 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 42 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere şi un certificate de înmatriculare.

Trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus trimiterea în judecată a lui Alexandru Ioan Boiciuc, pentru că a condus un vehicul fără a poseda permis de conducere. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, bărbatul, în seara zilei de 29 septembrie, a fost depistat de o patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Pâncota, în timp ce conducea un autoturism Daewoo pe raza  satului Măderat, fără a deține permis de conducere. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

Depistat de jandarmi

Jandarmii au depistat în zona Pieței „Mihai Viteazul” din municipiul Arad un bărbat care vindea trecătorilor țigări de contrabandă. Bărbatul a fost observat în timp ce lua țigările din portbagajul unui autoturism, pe care apoi le vindea. Asupra acestuia și în autoturism au fost găsite 90 de pachete cu țigări de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător. Jandarmii au stabilit identitatea bărbatului, care are 62 de ani și are domiciliul în municipiul Arad. Țigările găsite au fost ridicate în vederea confiscării și predate organelor de urmărire penală împreună cu actele de sesizare.

Infracțiuni rutiere

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii. Mandatele au fost emise la data de 16 decembrie, de magistrații Judecătoriei Arad, pe numele a doi bărbați, unul de 35 de ani, din Sânpetru German, care are de ispășit o pedeapsă de un an cu închisoarea, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere, și altul de 59 de ani, din Arad, care are de ispășit o pedeapsă de un an și 4 luni cu închisoarea, tot pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere. Bărbații au fost duși în Penitenciarul Arad.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *