Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Doi cetăţeni români, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, au fost reținuți la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota.

Unul dintre aceștia se numește Gheorghe C., are 29 de ani, și este din judeţul Dâmboviţa. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele lui era emis, de autorităţile române, un mandat executarea a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Tânărul are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 8 ani. Câteva ore mai târziu, s-a prezentat pentru ieşirea din România și Ionel R., de 29 de ani, din judeţul Călăraşi. Pe numele acestuia era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei.Tânărul are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani şi 2 luni. Cei doi au fost predați unor echipe operative din cadrul IPJ Arad.

Judecat pentru omor și furt

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Vasile Răzvan Raţiu , pentru  săvârşirea infracţiunilor de omor şi furt calificat. Din  probatoriul administrat în cauză a rezultat că Vasile Răzvan Raţiu, în noaptea de 25 spre 26 octombrie, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a aplicat numeroase lovituri folosind corpuri contondente victimei C.T., provocându-i acesteia decesul. Înainte de a pleca de la faţa locului, inculpatul a luat şi telefonul mobil al victimei. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

A furat o pereche de pantofi

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad cercetează un tânăr, care a fost depistat, marți, în timp ce fura dintr-un magazin. Conform IPJ Arad, tânărul a fost depistat în flagrant, în timp ce fura o pereche de pantofi de damă, dintr-un magazin aflat în incinta unui complex comercial din municipiu. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele tânărului au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 235 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 120.000 de lei. Dintre acestea, 92 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 143 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *