Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Un bărbat, care era dat în urmărire internațională pentru omor, a fost depistat în municipiul Arad.

Bărbatul, care este cetățean olandez, în vârstă de 42 ani, a fost depistat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sprijiniți de polițiștii Direcției de Investigații Criminale, împreună cu polițiștii Secției 1 Poliție Vlaicu. Pe numele bărbatului,  autoritățile olandeze eu emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Bărbatul care se numeşte Sooi de Coninck este bănuit că, la data de 17 august 2015, ar fi ucis cu mai multe focuri de armă un alt cetăţean olandez, în vârstă de 27 de ani, pe raza localităţii Molenschot din Olanda. Atât victima, cât şi bărbatul căutat au fost membri ai unei bande de motociclişti. El se află pe lista Interpol a celor mai căutaţi infractori.Olandezul a fost prezentat magistraților de la Curtea de Apel Timișoara, care au emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în vederea predării către autoritățile olandeze. Activitățile desfășurate de polițiști au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale.

Transport ilegal de produse de lux

Polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Șiria au depistat, zilele trecute, un transport ilegal de produse de lux. Conform IPJ Arad, polițiștii au depistat, în trafic, pe raza localității Șiria, un bărbat de 41 de ani, care transporta, cu un autoturism, 16 perechi încălțăminte de lux și un aparat de fitness, în valoare de aproximativ 5.000 de euro. Bărbatul nu deținea documente legale de proveniență. Toate produsele au fost indisponibilizate în vederea confiscării, conducătorul auto fiind sancționat, conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Mandat de executare a pedepsei

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu polițiștii Postului de Poliție Zimandu Nou, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Mandatul a fost emis la data de 28 octombrie, de magistrații Tribunalului Arad, pe numele unui tânăr, în vârstă de 27 de ani, care are de ispășit o pedeapsă de un an și 10 luni cu închisoarea, pentru săvârșirea infarcțiunii de conducere sub influența substanțelor psihotrope și deținere de droguri. Tânărul a fost dus în Penitenciarul Arad.

Şofer cu permisul suspendat

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat un cetăţean bulgar, care conducea un autoturism, în timp ce avea permisul de conducere suspendat. Bozhanov T., în vârstă de 43 de ani, conducea un autoturism BMW, înmatriculat în Elveţia. Bulgarul a declarat că nu are asupra sa permisul de conducere. În urma verificărilor s-a stabilit ca acesta are permisul de conducere suspendat, pentru cumul de puncte de penalizare. Poliţiştii de frontieră au întocmit în acest caz acte de începere a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 569 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 230.000 de lei. Dintre acestea, 94 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 475 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 32 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *