Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Jandarmii din comuna arădeană Săvârșin au depistat, pe albia râului Mureș, doi bărbați care pescuiau cu unelte interzise.

Cei doi au fost depistați în apropierea localității Vărădia de Mureș. Unul dintre ei scotea din apă o plasă monofilament tip setcă, iar cel de-al doilea, cu ajutorul unei bărci cu motor, agăța pripoane. Cei doi bărbați, cu vârsta de 59, respectiv 62 de ani, sunt din municipiul Timișoara. Conform jandarmilor, pe numele celor doi au fost întocmite actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală. Uneltele găsite, respectiv setca, cinci pripoane și barca, au fost confiscate, până la finalizarea cercetărilor.

Trimiși în judecată pentru evaziune

Procurorii arădeni au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Răzvan Cristian Beserman, pentru evaziune fiscal, şi Ioan Cristian Laza, pentru complicitate la evaziune fiscală. Potrivit procurorilor, Beserman, în perioada 2012 – 2014, a evidenţiat în documentele contabile ale firmei şi a declarat organelor fiscale operaţiuni comerciale nereale, în scopul deducerii ilegale de TVA şi diminuării impozitului pe profit, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 357.886 lei. Astfel, a omis să evidenţieze în documentele contabile ale firmei şi să declare organelor fiscale venituri în valoare de 20.404 lei, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale la bugetul de stat, cauzând un prejudiciu în valoare de 4.800 lei reprezentând TVA. Ioan Cristian Laza, în perioada 2012-2014 a emis, în numele a 12 societăţi comerciale, mai multe facturi fictive pe care i le-a încredinţat lui Beserman, ajutându-l pe acesta să-şi creeze artificial cheltuieli şi TVA deductibile, în vederea sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate la bugetul de stat.

Urmărit internaţional, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat un bărbat, care era căutat de autorităţie române, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Bărbatul se numește Gicu B., are 47 de ani și este din judeţul Vrancea. Cu ocazia efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat european de arestare şi avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 7 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Polițiștii rutieri arădeni în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 112 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 66.000 de lei. Dintre acestea, 76 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 36 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *