Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 18 Dec, 2014 | Parerea ta

News2Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Elena Popa, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că „inculpata, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Arad, în perioada noiembrie 2007 – mai 2009, a dispus plata către angajaţii societăţii de sume suplimentare de bani faţă de cele nominalizate în contractele de muncă, fără a înregistra aceste sume în evidenţele contabile şi fără a plăti impozitele datorate bugetului de stat, fiind cauzat un prejudiciu în valoare de 55.597 lei“. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

Au săvârşit infracţiuni rutiere

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii arădeni au depistat două persoane care au săvârşit infracţiuni rutiere. Astfel, poliţiştii Secției nr. 1 de Poliție au depistat pe Calea Aurel Vlaicu un bărbat care conducea un autoturism Opel Calibra. La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,85 g/ml, alcool pur în aerul expirat. Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Clinic Județean Arad în vederea recoltării de probe biologice care să stabilească nivelul exact al alcoolemiei. De asemenea, poliţiştii de ordine publică au depistat un bărbat, de 27 ani, din Arad, care a condus un autoturism Mercedes având dreptul de a conduce suspendat. În ambele situaţii au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii de infracțiunii la regimul circulaţiei rutiere.

Țigări timbrate necorespunzător

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a depistat, în zona Pieţei „Mihai Viteazul” din municipiu, o persoană care deţinea într-o sacoşă mai multe pachete cu ţigări. Jandarmii au procedat la stabilirea identităţii persoanei, iar după verificări a rezultat că este vorba de o femeie în vârstă de 57 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad. La controlul bagajului pe care persoana îl avea asupra sa au fost găsite 50 de pachete cu ţigări timbrate necorespunzător. Jandarmii au luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări, urmând ca ele să fie predate Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, pentru stabilirea măsurilor ce se impun.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 190 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 82.000 de lei. Dintre acestea, 145 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 9 permise de conducere şi 11 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare