Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a Marianei Niţulescu, pentru evaziune  fiscală.

Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că,  în perioada 27 august – 13 noiembrie 2013, inculpata, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale  din Arad, nu a evidenţiat în documentele contabile ale societăţii, în deconturile de TVA  şi în declaraţia privind impozitul pe profit aferentă anului 2013), depuse la organul fiscal teritorial, veniturile provenind din încasările aferente facturilor încasate de  la  trei  societăţi  comerciale,  cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 418.986 lei, din care 250.658 lei reprezintă TVA şi 168.328  lei reprezintă impozit pe profit. De asemenea, Mariana Niţulescu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii şi în declaraţiile depuse la organul fiscal teritorial (declaraţiile privind TVA) cheltuieli fictive – reprezentând „avans prestări servicii” efectuate de către o societate comercială, având drept scop deducerea în mod nelegal a TVA şi a impozitului pe profit, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 68.000 lei.

Amendat pentru depozitare ilegală

Un arădean care a depozitat ilegal deșeuri provenite din construcții într-o zonă neautorizată a fost amendat de polițiștii locali. „În urma numărului mare de reclamații venite din partea locuitorilor unui cartier arădean, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Ordine și Liniște Publică I au amendat, în data de 13 octombrie, un arădean care depozita deșeuri într-o zonă neautorizată.  Molozul rezultat din demolarea unui imobil a fost aruncat dintr-un camion la intersecția străzilor Ștefan Zarie și Clopotului din cartierul Sânicolaul Mic. Pentru încălcarea prevederilor Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor, cel care depozita deșeurile a fost sancționat cu o amendă contravențională de 1.000 de lei“, se precizează într-o informarea a Poliției Locale Arad.

Judecat pentru ucidere din culpă

Adrian Ioan Copil a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Conform procurorilor, Adrian Ioan Copil, în data de 28 martie 2015, în timp ce conducea un autoturism marca Fiat Punto, pe DN 79/A din direcţia Ineu, înspre Bocsig, a cauzat un accident de circulaţie în urmă căruia pasagera din autoturism a decedat. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

Infractori depistați la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat trei cetăţeni români pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, de către autorităţile române. Unul dintre aceștia este din Constanța, iar pe numele lui era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioada de 3 ani, pentru furt calificat. De asemenea, a fost depistat un bărbat din Botoșani, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioada de 3 ani, pentru înşelăciune. Polițiștii de frontieră au mai depistat un bărbat din Galaţi, pe numele acestuia fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioada de 1 an şi 2 luni, pentru însuşirea bunului găsit.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 131 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 76.000 de lei. Dintre acestea, 60 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 71 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *