Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Un bărbat din Arad a fost prins în timp ce sustrăgea indicatoare rutiere, pe care intenționa să le valorifice la un centru de colectare a fierului vechi.

Bărbatul a fost prins în noaptea de 6/7 octombrie, de un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad. Hoțul a fost observat pe o stradă din cartierul Alfa, în timp ce transporta, în brațe, patru stâlpi metalici și două plăci reflectorizante, utilizate la semnalizarea stradală. Jandarmii au stabilit identitatea bărbatului, acesta fiind Adrian B., de 40 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad. Bărbatul a spus că a sustras semnalizatoarele cu intenția de a le valorifica la fier vechi. În acest caz au fost întocmite actele de sesizare, necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată  a lui Cosmin Candin Văsuţ, pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, bărbatul, în data de 19 decembrie 2015, a refuzat prelevarea de către cadrele medicale din cadrul Spitalului Orăşenesc Lipova de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Judecătoria Lipova.

Cercetat de polițiști

Polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat care conducea o motocicletă neînmatriculată, fără permis și sub influența alcoolului. Bărbatul, în vârstă de 35 ani, a fost depistat pe DC 61A, pe raza localității Conop. În urma testării conducătorului vehiculului cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, ocazie cu care s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Bărbatul este cercetat de polițiști pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului, a unui vehicul neînmatriculat.

Infracțiuni la Codul Vamal

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a depistat, în zona Pieței „Mihai Viteazul” din municipiul Arad, un bărbat care oferea spre comercializare sticle cu alcool. Jandarmii au stabilit că este vorba de un bărbat în vârstă de 43 de ani, cu domiciliul în comuna Șagu. În autoturismul acestuia au fost găsite 13 sticle cu alcool etilic pe care le oferea spre comercializare. Jandarmii au confiscat sticlele cu alcool și au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de contrabandă colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 118 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 57.000 de lei. Dintre acestea, 47 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 61 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *