Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Poliţiştii de frontieră de la PTF Curtici au depistat doi indieni, care au încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de documente false.

Cei doi călătoreau cu un tren internaţional care circulă pe ruta Bucureşti – Budapesta și s-au legitimat cu paşapoarte indiene. Cu ocazia verificărilor specifice s-a constatat că indieni, care deţineau permise de şedere temporare Cipru, aveau aplicate în paşapoarte autocolante de vize Schengen false. La cercetări s-a stabilit că, cei doi, în vârstă de 21, respectiv 24 de ani, intraseră legal în România şi au declarat că îşi doreau să viziteze mai multe oraşe din Europa, fapt pentru care au obţinut vizele false de la un conaţional contra sumei de 3.000 de euro fiecare. Cei doi indieni sunt cercetați pentru savârşirea tentativă de trecere frauduloasă a frontierei, uz de fals şi complicitate la fals material.

Napoleon, trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Struţ Napoleon, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, inculpatul, la data de 9 martie 2016, în jurul orei 2.30, a condus, pe drumurile publice din municipiul Arad, un autoturism marca BMW, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Judecătoria  Arad.

Cercetat pentru furt calificat

Un tânăr, bănuit de comiterea unui furt dintr-un magazin alimentar, a fost identificat de polițiștii Postului de Poliție Sintea Mare. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 2/3 octombrie, tânărul, de 24 de ani, din județul Arad, a pătruns prin efracție într-un magazin alimentar de pe raza localității Sintea Mare, de unde a sustras 20 de cartușe țigări, un kilogram de cafea, articole pentru pescuit, 20 de cartele de telefonie mobilă și produse pentru igienă personală, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 5.000 de lei. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, pe numele tânărului fiind întocmit un dosar de cerecetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 122 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 54.000 de lei. Dintre acestea, 32 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 90 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *