Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Peste 2.800 de articole de îmbrăcăminte au fost confiscate de polițiștii din comuna arădeană Vladimirescu.

Oamenii legii au depistat ieri, pe DN7, pe raza localității Vladimirescu, un bărbat, din județul Mureș, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2.850 de articole de îmbrăcăminte noi (geci pentru copii), fără a deține documente de proveniență valabile. Bunurile transportate, în valoare de aproximativ 60.000 de lei, au fost indisponibilizate în vederea confiscării. Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 5.000 de lei.

Depistați la vânătoare fără autorizație

Jandarmii din Grupa de Supraveghere și Intervenție Săvârșin, împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Valea Mare, au depistat, pe fondul de vânătoare Recea, doi bărbați, care aveau asupra lor arme de vânătoare. Cei doi bărbați, de 27 ani, respectiv 45 ani, sunt din comuna Birchiș. Asupra lor au fost găsite două arme de vânătoare, cartușe, proiectoare și cuțite de vânătoare. Persoanele depistate nu aveau autorizații de vânătoare individuale sau colective, eliberate în condițiile legii de gestionarul fondului cinegetic. Obiectele găsite au fost ridicate în vederea confiscării și predate Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Arad, împreună cu actele de sesizare pentru tentativă la săvârșirea infracțiunii de braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Urmărit general depistat la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat un cetăţean român care figura în bazele de date ca fiind urmărit general, alertă emisă de autorităţile române pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul stupefiantelor. Senol S., în vârstă de 32 de ani, din judeţul Constanţa, era pasager într-un autocar Mercedes, înmatriculat în România. Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figurează ca fiind urmărit general, alertă emisă de România la data de 5 februarie 2015, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul stupefiantelor. Bărbatul are de executat o pedeapsă 2 ani de închisoare. Bărbatul a fost predat unei echipe de poliţişti din cadrul  IPJ Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Traficant de migranți trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ilyas Ghulam Hasnain, cetățean francez, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi pentru trei infracţiuni de fals privind identitatea. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, la data de 12 octombrie 2015, poliţiștii de frontieră de la Curtici, în timpul controlului efectuat pe sensul de ieşire din România, în trenul IC nr. 74-1 „Transilvania”, au depistat trei migranţi, cetăţeni pakistanezi. Inculpatul i-a condus cu un autoturism închiriat până în Arad, iar apoi i-a însoţit pe aceştia în trenul care avea destinaţia Budapesta, pentru a le înmâna acte de identitate eliberate pe numele altor persoane în scopul legitimării acestora la punctul de frontieră. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Tribunalul Arad.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 144 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 77.000 de lei. Dintre acestea, 76 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 68 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *