Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 29 Jun, 2013 | Parerea ta

News2Traficul rutier pe DN 7, în zona orașului arădean Nădlac, a fost oprită, sâmbătă, pe ambele sensuri, după ce un autotren s-a răsturnat în afara drumului.

Conform polițiștilor, măsura a fost luată pentru a permite unor utilaje de mare tonaj să repună pe roţi autotrenul ieşit în afara părţii carosabile. Autotrenul s-a răsturnat sâmbătă, în jurul orei 9.00. Pentru relaţia Nădlac – Arad, circulaţia auto a fost deviată provizoriu prin localităţile Semlac şi Şeitin.

Acțiuni în zonele libere

În urma unei acțiuni în cadrul căreia au fost verificate mai multe societăți comerciale din zonele libere Curtici, Constanța și Giurgiu au fost indisponibilizate țigarete, recipiente ce conțin băuturi alcoolice și tutun de pipă. De asemenea, au fost constatate patru infracțiuni care ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de lei. Pe parcursul activităților, echipele de control au efectuat verificări la 17 societăți comerciale, activități în urma cărora au constat patru infracțiuni, trei dintre fapte fiind incriminate de Codul Vamal, iar una de Codul Fiscal. Prejudiciul prealabil estimat prin comiterea acestor fapte este de aproximativ 1.000.000 de lei. De asemenea, pe durata acțiunii au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, fiind indisponibilizate 22.171.520 de țigarete, 1.468 de recipiente ce conțin băuturi alcoolice și 140 kg. de tutun de pipă, toate în valoare de aproximativ 11.300.000 lei.

Urmăriți depistați de polițiști

Aproape 60 de persoane urmărite pentru a fi arestate sau pentru a executa pedepsele cu închisoarea primite în instanţă şi 107 date dispărute, dintre care 61 de minori, au fost găsite în ultima săptămână. Poliţiştii de la investigaţii criminale au prins, în ultima săptămână, 59 de persoane, dintre care 47 au fost date în urmărire după ce au fost condamnate la pedepse cu închisoarea dispuse de instanţe şi 12 erau căutate pentru a fi arestate, dintre care patru aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare. De asemenea, poliţiştii au găsit 107 persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 61 cu vârste sub 18 ani. Minorii nu au fost victime ale vreunei infracţiuni, aceştia fiind încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre.

Percheziții, controale, filtre, razii

Peste 290 de suspecţi de infracţiuni au fost depistaţi, la nivel național, de poliţişti, în urma acţiunilor desfăşurate pe parcursul a trei zile. În perioada 25 -27 iunie, la nivel naţional, poliţiştii au desfăşurat 627 acţiuni pe linie de ordine publică, circulaţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, dar şi pe alte linii. De asemenea, au efectuat 72 de percheziţii, 1.552 de controale, 349 de filtre şi 8 razii. Astfel, au fost depistate 348 de infracţiuni, dintre care 223 în flagrant delict. Poliţiştii au prins 293 de suspecţi de infracţiuni, dintre care 72 au fost reţinuţi şi 27 arestaţi. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la 1.735.248 de lei, iar a bunurilor confiscate la 116.085 de lei.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare