Ştiri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 15 Mar, 2013 | Parerea ta

News2-300x225Mai mulţi adolescenţi, care sunt suspectaţi de săvârşirea unor furturi din locuinţe situate pe raza municipiului Arad, sunt cercetaţi de poliţişti.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în cursul lunii decembrie 2012, D.E., de 16 ani, şi N.S., de 16 ani, ambii din Arad, au pătruns într-un garaj de pe strada Patria, de unde au sustras două biciclete, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 2.500 lei. De asemenea, poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 6/7 decembrie 2012, S.S., D.E. şi N.S., toţi în vârstă de 16 ani, au pătruns, prin escaladarea gardului, în curtea unui imobil de pe strada Stan Dragu, iar prin forţarea sistemului de închidere de la uşa unei magazii au sustras din interior mai multe scule electrice, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 10.000 lei. Tot în aceiaşi perioadă, S.S. şi D.E. au pătruns în curtea unei locuinţe de pe strada Gheorghe Sion, de unde au sustras scule şi materiale sanitare în valoare de aproximativ 5.000 lei. Totodată, poliţiştii l-au identificat şi pe S.S., de 17 ani, din Arad, care, în cursul lunii ianuarie, a sustras mai mulţi robineţi, în valoare de 5.000 lei, dintr-un bloc în construcţii, de pe strada A. M. Guttenbrun. Împotriva adolescenţilor, poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale pentru furt calificat.

Cercetat pentru delapidare

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Pecica îl cercetează pe Florin V., de 38 ani, din Gurahonţ. Din verificările efectuate, oamenii legii au stabilit că, în perioada 8 ianuarie – 14 martie, bărbatul, în calitate de gestionar la o staţie de alimentare cu carburanţi, şi-a însuşit din gestiune cantitatea de 4.800 l motorină şi 3.500 l benzină, cauzând un prejudiciu de aproximativ 50.429 lei. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de delapidare.

Tineri cercetaţi pentru furturi

Şapte tineri, suspectaţi că au sustras diferite bunuri din societăţi comerciale, sunt cercetaţi de Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale. Astfel, poliţiştii i-au depistat pe M.A. şi D.E., ambii de 16 ani, din Arad, care în perioada 2–3 februarie, au sustras dintr-o societate comercială cabluri din cupru de la instalaţia de aer condiţionat, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 500 lei. Totodată, au fost identificaţi Ş.S. de 17 ani, şi D.E., de 16 ani, care, în data de 26 noiembrie 2012, au sustras dintr-o societate comercială cabluri din cupru, de la trei instalaţii de aer condiţionat, în valoare de 5.600 lei.  Poliţiştii i-au depistat şi pe M.A., de 16 ani, şi Ş.S., de 17 ani, care, în noaptea de 18/19 noiembrie 2012, au sustras mai multe ţevi din cupru, de la o centrală termică din incinta Şcolii Gimnaziale „Iosif Moldovan”, cauzând un prejudiciu de 432 lei. Poliţiştii au stabilit şi că, în perioada 14 aprilie – 11 mai 2012, Ş.S., D.E., S.K., Ş.D., G.G., şi G.D., de 26 ani, toţi din Arad, au sustras un motor de pe un utilaj care aparţine unei societăţi comerciale, motor în valoare de aproximativ 1.500 lei. De asemenea, M.A. şi D.E., ambii de 16 ani, din Arad, sunt cercetaţi şi pentru că, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2012, au sustras bunuri alimentare în valoare de aproximativ 1.400 lei, dintr-o gheretă amplasată în incinta Colegiului Naţional „Csiky Gergely”. Suspecţii sunt cercetaţi pentru furt calificat.

Urmăriţi naţional, reţinuţi la Arad

În data de 14 martie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Arad au desfăşurat o acţiune comună în colaborare cu  poliţiştii din cadrul IPJ Sălaj, IPJ Cluj şi IPJ Timiş, pentru depistarea unor persoane urmărite la nivel naţional şi condamnate în aceiaşi cauză de Judecătoria Marghita, judeţul Bihor. Astfel, pe raza judeţului Arad, în localitatea Pâncota, a fost depistat Trandafir Lingurar, de 41 ani, din judeţul Sălaj, condamnat la 3 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Şi jandarmii au depistat un urmărit general. Joi seara, jandarmii au reţinut o persoană care se deplasa pe Calea Radnei din municipiu, iar la vederea echipajului de jandarmerie, a prezentat un comportament suspect. Jandarmii l-au reţinut şi i-au stabilit identitatea. Tânărul reţinut se numeşte Alin C., are 22 de ani şi este din judeţul Maramureş. După verificările efectuate a rezultat că tânărul a fost dat în urmărire general, din data de 8 martie, fiind dispărut de la domiciliu.

Minoră depistată cu document fals

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat o minoră care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de o carte de identitate  falsă. Minora era pasageră într-un microbuz înmatriculat în România. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat la control este fals, înscrisurile şi elementele de siguranţă, diferă de elementele de siguranţă ale celor eliberate de autorităţile statului. În urma cercetărilor s-a constatat că minora este T.A., în vârstă de 17 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Braşov. Tânăra a declarat că a apelat la această metodă pentru că dorea să iasă din ţară fără acordul părinţilor, iar cartea de identitate a primit-o de la un conaţional a cărui identitate nu o cunoaşte. Minora este cercetată pentru fals privind identitatea, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi uz de fals.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare