Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 30 Jul, 2014 | Parerea ta

News215-300x22511Patru bărbați cu vârste între 27 și 40 de ani au fost amendați, marți, de jandarmi după ce au încercat să înșele o femeie cu jgheaburi pentru casă.

Femeia, de 57 de ani, a sunat la 112 și a solicitat intervenţia unui echipaj, la o adresă din zona centrală a municipiului Arad. Aceasta a reclamat faptul că, muncitorii care efectuau o lucrare de reparaţie la jgheaburile acoperişului imobilului unde locuieşte, nu au respectat înţelegerea făcută. Jandarmii sosiți la fața locului i-au legitimat pe muncitorii găsiţi la respectiva adresă iar, după verificări, s-a stabilit că este vorba de patru bărbaţi din Arad. Aceştia nu au prezentat autorizaţie pentru prestarea de astfel de servicii şi nici documente legale de provenienţă a materialelor pe care intenţionau să le monteze.

Cele patru persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei, fiecare, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, republicată. Materialele găsite asupra persoanelor, respectiv 32 jgheaburi şi burlane, au fost confiscate.

Prinşi în flagrant de poliţişti

Poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie au prins în flagrant trei tineri, bănuiţi de furtul unor biciclete. Alexandru V., de 19 ani, A. S., de 17 ani şi R. M., de 16 ani, toţi din Arad, au fost depistaţi de poliţiştii de ordine publică, în urma activităţilor de patrulare din Micălaca. Din cercetările efectuate, s-a stabilit că cei trei tineri, prin tăierea sistemului de siguranţă, ar fi sustras trei biciclete de pe stradă cât şi din casa scării unor blocuri situate pe strada Voinicilor. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, pe numele celor în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru furt calificat.

Cu pașaport fals în tren

La Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un tren care circula pe relaţia Bucureşti – Budapesta, o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autoritatile din Republica Senegal în care avea aplicată o viză de călătorie emisă de autorităţile franceze. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este cea din paşaportul prezentat, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de o femeie, cetăţean senegalez, pe nume Fatma D., de 29 de ani, care a intrat legal în România în urmă cu câteva zile. Ea a declarat că dorea să ajungă în Franţa unde urma să îi plătească o sumă de bani persoanei care i-a dat documentul pe care l-a prezentat la frontieră. Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei tinerei şi cercetarea acesteia pentru fals privind identitatea, şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Substituire de persoană la frontieră

Un bărbat este cercetat de polițiștii de frontieră arădeni după ce a fost prins la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac cu actul de identitate al unei rude. Acesta s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar, care circula pe ruta România – Spania, și s-a legitimat cu un permis de rezidenţă eliberat de autorităţile spaniole. Poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este aceeaşi cu cea din permisul de rezidenţă prezentat la control, motiv pentru care a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este, de fapt, cetăţean peruan, se numește Oscar Miguel S., are 23 de ani, şi a intrat legal în România în urmă cu o zi. Tânarul a declarat că dorea să ajungă în Spania pentru a-şi găsi un loc de muncă, iar documentul prezentat îi aparține unei rude stabilite în Spania. Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei şi cercetarea acestuia pentru fals privind identitatea, şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Au furat din magazine

Poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie şi poliţiştii Biroului de Ordine Publică, cercetează două persoane care au fost prinse în flagrant ieri, în timp ce furau din magazin. Georgiana B., de 69 de ani, din Arad, a fost depistată în flagrant, în timp ce sustrăgea bunuri alimentare şi produse cosmetice de pe rafturile unui magazin din Micălaca. Şi Ovidiu R., de 45 ani, din Cluj, a fost depistat în flagrant, în timp ce a sustras alimente din incinta unui supermarket şi a trecut pe la casa de marcat fără plătească. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, cei în cauză sunt cercetaţi pentru furt.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri, au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 154 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 65.000 de lei. Dintre acestea, 10 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 144 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere şi 9 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare