Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 28 Jul, 2014 | Parerea ta

News215-300x2251Un bărbat din Bacău este cercetat de polițiștii de frontieră arădeni după ce a încercat să introducă ilegal în România o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, în valoare de 25.000 de euro, declarată furată din Italia.

Astfel, duminică, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a intra în ţară Gheorghiţă M., de 31 ani din județul Bacău, care conducea o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, cu numere de înmatriculare româneşti. În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat că numerele de înmatriculare sunt false, iar autoutilitara figurează cu menţiunea „bun căutat pentru confiscare” în sensul că aceasta este declarată furată în Italia din luna aprilie. Șoferul a declarat că nu ştia că autovehiculul este furat, el având rolul doar de şofer pe ruta Italia – România. El este cercetat pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice. Maşina, în valoare de 25.000 euro, a fost indisponibilizată la sediul sectorului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Femeie prinsă de trei ori la furat

O femeie din Timișoara este cercetată de polițiștii din Almaş şi Buteni fiind bănuită de comiterea a trei furturi din locuinţă, fapte rămase iniţial cu autori necunoscuţi. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în perioada 21-23 noiembrie 2013 cât şi la data de 19 mai a.c., Natalia B., de 48 de ani, din Timişoara, ar fi intrat pe poarta lăsată descuiată în două locuinţe de pe raza localităţii Cil, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii din aur, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 18.700 de lei. De asemenea, în urma extinderii cercetărilor poliţiştii au stabilit că, cea în cauză ar fi pătruns prin acelaşi mod într-un imobil din localitatea Buteni, de unde ar fi sustras suma de 7.000 de lei şi 100 de euro. Femeia este cercetată pentru furt.

Au comis ilegalități în trafic

Poliţiştii rutieri au depistat, zilele trecute, mai multe persoane care au săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Poliţiştii i-au depistat în trafic pe: Dumitru S., de 23 de ani, care a condus un moped pe strada Pășunii, din municipiul Arad, Marius M., de 22 de ani, care a condus o autoutilitară cu remorcă în localitatea Pâncota şi N. C. de 17 ani, care a condus un autoturism pe DN 79A, pe raza localităţii Bocsig. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că cei trei tineri nu deţin permis de conducere. Pe numele lor au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Băuți la volan

Totodată au fost depistaţi în trafic, Ionel Ş. de 46 de ani, care a condus un autoturism pe raza localităţii Ineu, având o alcoolemie de 0,89 mg./l. alcool pur în aerul expirat şi Emil R., de 23 de ani, care a condus un autoturism pe DN 79/A, în afara localităţii Bocsig, având o alcoolemie de 0,50 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în cele două cazuri s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele tuturor au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Biciclete, furate din Germania, confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au descoperit 11 biciclete, furate din Germania, pe care un apatrid de origine română intenţiona să le introducă ilegal în ţară. La P.T.F. Nădlac pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat, zilele trecute, Constantin F., de 40 de ani, cu domiciliul în Germania, conducând un vehicul marca „VW Transporter”, înmatriculat în Germania. La controlul specific efectuat, s-a descoperit în autoutilitară 11 biciclete de diferite marci (Kalkhoff, Pegasus, Carver, Cube, Bulls, etc) pentru care şoferul a prezentat o factură germană emisă de o persoană juridică din Germania pentru o persoană din Brad, România. Cu ocazia verificărilor în bazele de date a rezultat faptul că bicicletele sunt furate în perioada mai-iunie din zona Dusseldorf – Germania. Persoana în cauză a declarat că transporta bicicletele din Germania, de la o cunoştinţă pentru o altă cunoştinţă din România şi nu ştia că acestea sunt declarate furate. Bicicletele, în valoare totală de 11.000 de euro, au fost reţinute în vederea confiscării, iar bărbatului i-a fost întocmit dosr penal pentru tăinuire la furt.

Fără permise de conducere, la volan

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, cetăţeanul bulgar Svetlev Samir R., de 21 de ani, conducând un autoturism marca Audi A3, înmatriculat în Germania. Bărbatului i s-a solicitat să prezinte la control, pe lângă documentele de identitate, şi permisul de conducere. Acesta a precizat că nu are asupra sa documentul solicitat, motiv pentru care a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, s-a stabilit că cetăţeanul bulgar nu deţine un permis de conducere valabil. Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat Levers Vasile B., de 23 de ani, din Ialomiţa conducând un autoturism marca Fiat Ulysee, înmatriculat în Bulgaria. Acesta a declarat că documentele de identitate şi le-a pierdut în Franţa, iar referitor la permisul de conducere a declarat că nu posedă şi nici nu a posedat vreodată un asemenea document. Cei doi au dosare penale pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

A condus cu permisul suspendat

La acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat Cezar B., de 38 de ani, din Arad, conducând un autoturism marca Renault, înmatriculat în Franţa. Nici acesta nu avea la el permisul de conducere. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a consatat că Cezar B. deţine permis de conducere, dar acesta i-a fost reţinut şi suspendat în luna decembrie 2013, pentru cumul de abateri la regimul circulaţiei. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare