Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 24 Jul, 2014 | Parerea ta

News2Polițiștii din Craiva au depistat în trafic un bărbat care a condus un autoturism fără să deţină permis de conducere, dar şi sub influenţa alcoolului.

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a fost depistat în timp ce a condus un autoturism Ford. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în cauză s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Cercetat pentru furt

Un bărbat bănuit că a furat un telefon mobil din incinta unui Birou Notarial situat pe raza cartierului Aurel Vlaicu din municipiul Arad a fost reținut polițiști. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în cursul zilei de miercuri, K.Z., de 41 ani, din Arad, ar fi sustras un telefon mobil marca Samsung Galaxy S3, profitând de faptul că aparatul a fost lăsat nesupravegheat de victimă pe o masă din holul de aşteptare al Biroului Notarial. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 1.100 de lei, a fost recuperat, iar pe numele bărbatului au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Trimiși în judecată

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Bogdan Petrişor Drăgan, Gheorghe Fina și Nemeti Alexandru Marian. Drăgan a fost trimis în judecată pentru instigare la infracţiunea de tăiere fără drept de arbori, iar ceilalţi doi inculpaţi în calitate de autori ai aceleiaşi infracţiuni. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în luna august 2013, Bogdan Petrişor Drăgan i-a instigat pe inculpaţii Gheorghe Fina şi Alexandru Marian Nemeti să taie arbori nemarcaţi de pe un teren forestier situat pe raza localităţii Pârneşti. Gheorghe Fina şi Alexandru Marian Nemeti au fost surprinşi de organele de poliţie şi silvice în timp ce tăiau fără drept arborii. În urma inventarului s-a constatat că au fost tăiaţi fără drept 88 de arbori, speciile cer şi gorun, în volum de 53,859 mc şi cu o valoare de 14.441 lei. Dosarul a fost trimis Judecătoriei Lipova spre soluţionare.

Depistat de poliţişti

Poliţiştii Postului de Poliţie Târnova au depistat un tânăr, care este bănuit de comiterea unui furt de pe raza localităţii Agrişu Mare, faptă rămasă iniţial cu autori necunoscuţi. În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 1/2 iulie, P.A., de 20 de ani, ar fi pătruns pe uşa lăsată descuiată în curtea unui imobil din localitatea Agrişu Mare, de unde ar fi sustras dintr-o anexă a locuinţei un flex marca Bosch. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 260 de lei, a fost recuperat, tânărul fiind cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Acţiune în colaborare

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad şi Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură au desfăşurat acţiuni în colaborare, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi infracţională în domeniul piscicol. Acţiunile au avut loc în zona localităţilor Turnu şi Dorobanţi, din judeţul Arad, iar în timpul acestora au fost depistate cinci persoane care se aflau la pescuit, fără a avea permis în acest sens. Persoanele au fost sancţionate contravenţional, conform prevederilor OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, valoarea totală a amenzilor fiind de 2.500 lei.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare