Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 21 Jul, 2014 | Parerea ta

News2Trei persoane, care furau motorină din rezervoarele unor autotrenuri parcate pe o stradă din municipiul Arad, au fost prinse de polițiști.

Oamenii legii i-au depistat în flagrant pe Ionel L., de 36 ani, Florin B., de 23 ani, şi Cristian V., de 42 de ani, toţi din Arad, în timp ce sustrăgeau motorină din rezervoarele a două TIR-uri, care aparţin unei societăţi comerciale. Cele două autotrenuri se aflau parcate pe strada Petru Rareş din municipiul Arad. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că motorina sustrasă ar fi urmat să fie transportată de cei trei bărbaţi cu un autoturism Dacia Solenza. Cei trei bărbați sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Ordine la examenul de titularizare

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad asigură măsurile de ordine pe timpul desfăşurării examenului naţional de titularizare în învăţământul preuniversitar sesiunea 2014. Începând cu data de 21 iulie, jandarmii arădeni se vor afla în proximitatea a trei centre de examen, respectiv Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări „Caius Iacob”, Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” şi Şcoala Generală nr. 5 din municipiul Arad, pentru ca activităţile să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. De asemenea, jandarmii vor asigura protecţia lucrărilor scrise pe timpul transportului acestora de la centrele de examen spre centrele de evaluare din ţară.

Mandat de executare pus în aplicare

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii de la Postul de Poliţie Vărădia de Mureş, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele lui Nicolae M., de 56 de ani, din orașul Pecica. Bărbatul a fost depistat pe raza localităţii Juliţa. Mandatul a fost emis pe numele lui Nicolae M. de magistraţii Judecătoriei Turda, acesta având de ispăşit o pedeapsă de 1 an şi 3 luni cu închisoarea, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Arad.

În trafic sub influenţa alcoolului

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de la Poliţia oraşului Pâncota au depistat o persoană care a săvârşit infracţiuni la regimul circulaţie rutiere. Ioan C., de 35 ani, din Şiria, a fost depistat de poliţişti pe raza orașului Pâncota, în timp ce a condus un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, în urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat peste 600 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 135.000 de lei. Dintre acestea, 192 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 408 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 30 permise de conducere şi 10 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare