Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 23 Jun, 2014 | Parerea ta

News2Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Kiss Gabor şi Gergely Laszlo Attila, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, cei doi bărbați, în numele firmei pe care o administrau, au achiziţionat în cursul lunii ianuarie 2011, de la o societate din Ungaria, echipament pentru extracţii miniere, care a fost transportat în România. Ulterior, prin contractul încheiat la data de 20 aprilie 2011, au vândut echpamentul către o altă societate, fără ca aceste operaţiuni să fie înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii sau declarate la organul fiscal territorial. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 192.000 lei, reprezentând TVA (115.200 lei) şi impozit pe profit (76.800 lei). Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Tribunalul Arad.

Mandat de executare pus în aplicare

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele lui Sergiu S., de 25 de ani, din Arad. Mandatul a fost emis pe numele bărbatului de către magistraţii Judecătoriei Arad. Conform polițiștilor, Sergiu S. are de ispăşit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni cu închisoarea, pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Arad.

Prins în timp ce încerca să fure

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică au prins, în flagrant, un bărbat care a încercat să sustragă un moped. În noaptea de 22/23 iunie, în urma activităţilor de patrulare efectuate pe raza municipiului Arad, poliţiştii de la Ordine Publică l-au depistat pe Henric H., de 32 de ani, din Arad, în timp ce încerca să sustragă un moped, prin forţarea carenei din faţă, pentru a-l debloca. Asupra bărbatului, poliţiştii au găsit o trusă de şurubelniţe. Pe numele lui Henric H. au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat.

A sustras fier vechi dintr-o locuinţă

Poliţiştii de la Postul de Poliţie Zăbrani au identificat un bărbat, bănuit că a sustras fier vechi dintr-o locuinţă, de pe raza localităţii Neudorf. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada mai-iunie, în timp ce efectua diferite lucrări la locuinţa lui Ilie B., din Neudorf, Radu S., de 49 ani, ar fi sustras fier vechi, în valoare de aproximativ 800 de lei. Bărbatul este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Depistat în doar câteva ore

Simona V. a sesizat poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras bunuri din autoturism. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reuşit, în doar câteva ore de la sesizare, identificarea lui George L., de 22 ani, bănuit de comiterea faptei. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 20/21 iunie, tânărul ar fi sustras, prin folosirea de chei potrivite, mai multe haine, încălţăminte şi un telefon mobil, dintr-un autoturism Opel Corsa, care se afla parcat pe Calea Romanilor. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 2.400 lei, a fost recuperate. George L. este cercetat pentru furt calificat.

Comerţ illicit depistat de jandarmi

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a desfăşurat, duminică, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerţ ilicit. În timpul acţiunii, care a avut loc în zona Pieţei Obor din municipiul Arad, au fost depistate două persoane care comercializau DVD-uri cu muzică şi filme, fără marcaje holografice. De asemenea, a fost depistată şi o persoană, domiciliată în judeţul Galaţi, care comercializa parfum şi produse cosmetice. Articolele oferite spre comercializare, respectiv 74 DVD-uri, 5 recipiente cu parfum şi o cutie cu produse cosmetice, au fost confiscate, iar persoanele depistate au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 500 lei.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare