Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 18 Jun, 2014 | Parerea ta

News2Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat la Nădlac o staţie de distribuţie a carburanţilor şi un depozit de carburant, unde erau stocate, fără autorizaţie, 216.876 litri motorină Euro 5, în vederea comercializării.

Firma care deţine depozitul a fost amendată de inspectorii antifraudă fiscală cu 100.000 lei, fiind confiscată o cantitate de peste 216.000 litri de carburant. În plus, inspectorii au confiscat 906.962 lei şi au suspendat pentru trei luni activitatea de comercializare a produselor energetice prin staţia de distribuţie a carburanţilor aparţinând firmei sancţionate. Dintre cele opt rezervoare deţinute şi operate, având o capacitate totală de 387.288 litri, doar două rezervoare cu o capacitate totală de 59.900 litri erau conectate la aparatele de marcat electronice fiscale şi la sistemele de gestiune a stocurilor de la pompele de distribuţie a carburanţilor. Deşi societatea deţinea doar atestat de comercializare en-detail motorină şi benzină, din verificări încrucişate a rezultat că reprezentanţii acestei societăţi comerciale au realizat vânzări en-gross în valoare totală de peste 200.000 euro (906.962 lei), fără a deţine atestat în acest sens. Carburantul confiscat urmează să fie valorificat conform procedurilor legale.

Adolescenţi cercetaţi pentru furt

Doi adolescenți, care sunt bănuiţi că ar fi pătruns şi sustras bunuri dintr-o locuinţă din localitatea Şimand, au fost depistați de poliţişti. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 15/16 iunie, cei doi adolescenţi, în vârstă de 16, respectiv 14 ani, ambii din Şimand, ar fi pătruns într-o locuinţă din aceeaşi localitate, de unde ar fi sustras o pompă cu camă, în valoare de aproximativ 300 lei. Prejudiciul a fost recuperat, iar cei doi tineri sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cercetaţi pentru infracţiuni în trafic

Poliţiştii l-au depistat Adrian P., din Șiria, care conducea o autoutilitară Ford Transit, pe o stradă din Pâncota, iar la verificările efectuate s-a constatat că autovehiculul nu era înmatriculat. Pe numele şirianului au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat. Totodată, poliţiştii l-au depistat pe Florin F., care conducea, pe DN 7, din direcția Săvârșin-Vărădia de Mureș, un autoturism Opel. La verificările efectuate s-a constatat că bărbatul nu deţinea permis de conducere, astfel că pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Material lemnos fără documente

În cursul zilei de marți, poliţiştii au depistat şi reţinut 30 mc de material lemnos, fără documente legale de provenienţă. La un control efectuat la rampa primară de încărcare situată în pădurea satului Brusturi, poliţiştii l-au depistat pe Cornel H., din judeţul Hunedoara, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, încerca să încarce într-o autoutilitară material lemons, din specia molid. La solicitarea documentelor legale, administratorul firmei nu a putut prezenta nici un document de provenienţă pentru cantitatea depozitată în rampă – aproximativ 30 metri cubi – astfel că întreaga cantitate de material lemnos a fost reţinută în vederea confiscării, iar societatea comercială la care a fost depistat lemnul a fost amendată cu 25.000 lei.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat peste 130 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 19.500 de lei. Dintre acestea, 95 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 21 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare