Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 11 Jun, 2014 | Parerea ta

News2Polițiștii din orașul arădean Nădlac au confiscat 20 mc de lemne de foc, care urmau să ajungă în Austria, după ce au fost descoperite nereguli în actele care însoțeau transportul.

În urma unei acţiuni, poliţiştii au depistat în trafic, pe raza localităţii Nădlac, un TIR care aparţine unei societăţi comerciale, în care era transportată cantitatea de 20 mc lemn de foc, expediată spre o societate din Austria. Din verificările efectuate s-a constatat că avizul de însoţire a materialului lemnos era expirat din data de 9 iunie. În urma celor constatate, atât societatea transportatoare, cât şi societatea expeditoare, au fost sancţionate contravenţional 10.000 lei, respectiv 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost reţinut în vederea confiscării.

Bărbat trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Dimitar Dobre, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că bărbatul, în perioada mai-iulie 2013, la diferite intervale de timp, a pătruns prin efracţie, pe timpul nopţii, în şase imobile de pe raza comunei Şimand, majoritatea nelocuite, de unde a sustras bunuri mobile, evaluate între 40 lei şi 800 lei. Unul dintre furturi a fost săvârşit împreună cu încă două persoane. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Chişineu Criş.

Cercetat pentru furt de utilaje

Poliţiştii de la Poliţia Comunală Vladimirescu au identificat un bărbat, care este bănuit de comiterea unui furt dintr-o societate comercială de pe raza localităţii Horia. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada 16 mai – 2 iunie, Mihai F., de 24 ani, ar fi pătruns prin efracţie în curtea şi hala unei societăţi din localitatea Horia, de unde ar fi sustras mai multe utilaje agricole şi scule electrice, în valoare de aproximativ 8.000 de lei. Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

A condus băut şi fără permis

În cursul zilei de marți, poliţiştii din Pilu au depistat în trafic o persoană care a săvârşit infracţiuni la regimul circulaţie rutiere. Ioan T., de 24 de ani, a fost depistat de poliţişti pe DN 79/A, pe raza localităţii Vărşand, în timp ce conducea o motocicletă. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că motocicleta nu este înmatriculată în circulaţie şi tânărul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. De asemenea, în urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele lui Ioan T. a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat peste 160 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 23.500 de lei. Dintre acestea, 95 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 65 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare