Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 15 Dec, 2014 | Parerea ta

News2Mai multe persoane au fost trimise în judecată de procurorii arădeni, pentru că au obținut credite bancare cu ajutorul unor documente false.

Cei trimiși în judecată sunt Dîmb Florica, Stănescu Mihnea Cristian, Gomboş Eugen Sorin, Horobeţ Ioan, Moissl Georgeta Claudia, Grigoriu Iulian Marius, Marc (Timiş) Ancuţa, Vaţi Dan Cornel și Kanya Zoltan. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada 2006 – 2007, inculpaţii au iniţiat/constituit, respectiv au aderat/sprijinit la un grup infracţional organizat având ca obiect inducerea în eroare a reprezentanţilor mai multor unităţi bancare, (Raiffeisen Bank, BCR, BRD, Bancpost, etc) prin solicitarea de credite de către persoane fizice, cu ajutorul unor documentaţii false ce atestau calitatea de angajaţi la anumite societăţi comerciale, ori a unui venit salarial substanţial. Creditele nu au mai fost rambursate, fiind însuşite, în mare parte de membrii grupului infracţional organizat. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Arad.

A furat poşeta unei femei

Poliţiştii Secției nr. 1 Poliție din municipiul Arad cercetează o femeie din Sibiu, care a fost prinsă în timp ce a sustras 710 euro dintr-o poşetă. Conform oamenilor legii, în data de 13 decembrie, femeia a fost prinsă în flagrant în timp ce, aflată într-un autocar care staţiona în autogară, a sustras banii din poșeta unei alte femei. Prejudiciul a fost recuperat, iar pe numele sibiencei au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Articole pirotehnice depistate

Îîntr-un magazin din cartierul Aurel Vlaicu din municipiul Arad, poliţiştii au depistat 120 de articole pirotehnice, oferite spre comercializare. În cadrul acţiunii naţionale „Foc de artificii”, poliţiştii arădeni efectuează zilnic acţiuni pentru prevenirea comercializării de articole pirotehnice interzise de lege. La una dintre acțiuni a fost depistat un bărbat, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a deținut și oferit spre comercializare într-un magazin, 120 bucăți articole pirotehnice, fără să fie autorizat în acest sens. Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept, iar întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost reţinută în vederea confiscării.

Prins în timp ce fura din magazin

Poliţiştii Secției nr. 1 Poliție din cartierul arădean Aurel Vlaicu cercetează un bărbat, care a fost prins în flagrant în timp ce a sustras dintr-un magazin. Bărbatul, în vârstă de 27 ani, din judeţul Brașov, a fost prins în timp ce a sustras, dintr-un supermarket din municipiul Arad, produse alimentare, în valoare de aproximativ 100 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infractiunii de furt calificat.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 360 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 125.000 de lei. Dintre acestea, 280 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere şi 9 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare