Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 21 May, 2014 | Parerea ta

News2Polițiștii și procurorii au efectuat, miercuri, două percheziții domiciliare în Arad, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigarete.

În cadrul aceleași acțiuni au fost efectuate percheziții și în județele Timiș și Maramureș. În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate în vederea confiscării aproximativ 4.000.000 de ţigarete de contrabandă şi 19.000 de euro. Din cercetări a reieşit că, începând cu anul jumătatea anului 2013, membrii grupării infracţionale ar fi procurat ţigarete de pe raza judeţelor Maramureş şi Arad, introduse pe teritoriul României din Ucraina şi Serbia, în mod fraudulos, şi le-ar fi comercializat în judeţele Timiş, Mehedinţi şi Dolj. Miercuri au fost puse în executare 20 de mandate de aducere, persoanele identificate fiind duse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, pentru audieri.

Sub influenţa băuturilor alcoolice

Un echipaj de jandarmi a depistat, marți seara, în zona UTA din municipiul Arad, doi bărbați, dintre care unul consuma alcool. Unul dintre bărbați, Traian A., de 34 ani, din Felnac, a primit o amendă de 200 lei, pentru consum de băuturi alcoolice într-un loc public. Bărbatul sancţionat, care prezenta semne vizibile că a consumat alcool, a devenit recalcitrant şi, după discuţii contradictorii cu jandarmii, a urcat la volanul unui autoturism, însoţit de prietenul său, după care a pornit, în mare viteză, înspre zona Podgoria din municipiu. Bărbatul a fost oprit de polițiști pe Bulevardul Revoluției, conducând un autoturism Honda, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean Arad, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

Femeie dispărută, găsită de poliţişti

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică au depistat-o, în cursul zilei de marți, pe Maria O., de 61 de ani, care era dispărută de la domiciliul ei din judeţul Caraş Severin. Femeia a fost găsită marți, în jurul orei 16.00, pe strada Pădurii, din municipiul Arad, iar în urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat că aceasta figurează ca persoană dispărută de la domiciliu, din data de 8 mai. Poliţiştii au anunţat familia femeii.

Transport ilicit de material lemnos

Un transport ilicit de material lemnos a fost depistat de poliţiştii de la Poliția orașului Lipova. Conform IPJ Arad, Florin M., din Dorgoş, a fost depistat pe raza oraşului Lipova, în timp ce transporta, cu un autovehicul, material lemnos, fără a deține aviz de însoţire pentru lemnele transportate. Conform Legii nr. 171/2010, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost reţinut în vederea confiscării.

La pescuit cu o unealtă interzisă

Jandarmi din cadrul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Pecica, în colaborare cu inspectori ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de natură contravenţională şi infracţională în domeniul piscicol. Acţiunea a avut loc pe malul râului Mureş, în zona localităţii Pecica. În timpul acțiunii a fost un bărbat, în vârstă de 59 ani, care pescuia cu o unealtă de tip „ridicător“, interzisă deţinerii sau folosirii de către persoane neautorizate. Jandarmii au întocmit şi înaintat actele de sesizare spre organele de urmărire penală. Unealta folosită a fost confiscată, iar peştele prins, din speciile ştiucă şi caras, a fost eliberat în mediul său natural.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri, au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat peste 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei. Dintre acestea, 90 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 30 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare