Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 20 May, 2014 | Parerea ta

News2Zeci de metri cubi de material lemnos, transportaţi ilicit, au fost depistaţi de poliţiştii din Nădlac, Pâncota și Șagu.

Conform polițiștilor, Gheorghe B. din judeţul Caraș Severin, transporta, cu un autotren, pe ruta Timișoara-Nădlac, 22 mc de lemn de foc paletizat, cu destinația Italia. La verificările efectuate s-a constatat că avizul de însoțire al mărfii prezenta modificări necertificate. Bărbatul a fost amendat cu 5.000 lei. Poliţiştii din Șagu l-au depistat pe Ovidiu P., care a transportat, cu o autoutilitară, 12 mc de material lemons. Oamenii legii au constatat că valabilitatea avizului era expirată. Totodată, poliţiştii din Pâncota l-au depistat pe Adin T., din comuna Brazi, care transporta cu, o autoutilitară, 2,8 mc de material lemnos, având avizul de însoţire expirat. Transportatori au fost sancţionaţi contravenţional, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Urmărit naţional reţinut

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale l-au depistat, pe raza municipiului Arad, pe Cristian D., în vârstă de 26 de ani, din comuna Păuliş, care era dat în urmărire naţională. Pe numele tânărului, Judecătoria Lipova a emis, în data de 21 mai 2013, un mandat de executare a unei pedepse de 2 ani şi 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei. Cristian D. a fost încarcerat în arestul IPJ Arad.

Cercetat pentru furt

Ionel H., de 28 ani, din localitatea arădeană Frumușeni, este cercetat de poliţiştii Biroului de Ordine Publică. Tânărul a fost depistat în flagrant în incinta unui supermarket din municipiul Arad, de unde a sustras (prin diferenţa la cântărire) fructe. Prejudiciul a fost recuperat, iar pe numele tânărului s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Sancţionat pentru cerşetorie

La dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a fost solicitată intervenţia în zona unui complex comercial din municipiul Arad. Un echipaj s-a deplasat de urgenţă la adresa menţionată, unde a fost identificat Tiberiu B, de 43 ani, din judeţul Galaţi. Conform declaraţiilor martorilor, bărbatul a fost văzut, de mai multe ori, în timp ce solicita diferite sume de bani de la clienţii aflaţi în parcarea complexului comercial, iar, în situaţiile în care era refuzat, devenea insistent, deranjându-i pe trecători. Bărbatul a fost amendat cu 300 de lei.

Pescuit în perioadă de prohibiţie

În cursul zilei de luni, jandarmii au depistat pe malul râului Mureş, în zona cartierului Micălaca din municipiul Arad, un bărbat care se afla la pescuit. Bărbatul a fost legitimat, în vederea stabilirii identităţii, iar după verificări, a rezultat că este vorba de un bărbat în vârstă de 43 de ani, domiciliat în municipiul Arad. Acesta le-a spus jandarmilor că ştie prevederile legale referitoare la perioada de prohibiţie, însă acest lucru nu l-a oprit să pescuiască. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 lei.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat peste 120 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.000 de lei. Dintre acestea, 80 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 30 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare