Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 14 Dec, 2014 | Parerea ta

News2Un minor va fi judecat, alături de doi adulți, după ce a furat 15.000 lei și 600 de euro de la un bărbat în vârstă de 87 ani, din localitatea arădeană Țipar.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş a dispus trimiterea în judecată a inculpaților Somorai Peter, Spisjak Richard şi a minorului K.S.(minor) pentru săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Conform anchetatorilor, în a doua jumătate a lunii aprilie, minorul a pătruns în locuinta bărbatului de 87 ani, de unde a sustras 15.000 lei şi 680 euro. „În temeiul unei înţelegeri prealabile, inculpatul Somorai Peter, în calitate de complice, a asigurat supravegherea şi paza. Anterior comiterii faptei, Spisjak Richard le-a promis inculpaţilor K.S. şi Somorai Peter că îi va ajuta la realizarea actului infracţional, prin tăinuirea bunurilor sustrase, promisiune care a fost îndeplinită“, au menționat procurorii. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş spre soluţionare.

Brazi confiscați de polițiști

În ultima săptămână, aproape 900 de pomi de Crăciun, aproape 2, 5 tone de cetină de brad sau molid, 1.609 coroniţe de brad şi 456 de mc de material lemnos au fost confiscaţi, la nivel național, de poliţiştii formaţiunilor cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii delictelor silvice. În perioada 5-12 decembrie, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au continuat să acţioneze, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice săvârşite în perioada sărbătorilor de iarnă. La activităţi au participat, alături de poliţişti, specialişti silvici ai Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice –Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură şi ai Regiei Naţionale a Pădurilor–Romsilva. În urma acţiunilor pentru combaterea activităţilor ilegale din acest domeniu, poliţiştii au constatat 114 infracţiuni şi au aplicat 382 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 494.350 de lei.

A părăsit locul accidentului

Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Töser Norbert, pentru comiterea infracţiunii de părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de în data de 2 iunie, în jurul orei 19.30, după ce a consumat băuturi alcoolice, bărbatul a condus un autoturism Opel Astra pe str. Nicolae Bălcescu din orașul Chişineu-Criş. În timp ce efectua o manevră de mers înapoi, Töser Norbert a acroşat bicicleta condusă o femeie de 32 ani, care, în cădere, a dezechilibrat-o și pe fiica ei, în vârsta de 8 ani, care circula cu o altă bicicletă. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a celor două bicicliste, care au necesitat pentru vindecare între 3 și 5 zile de îngrijiri medicale. Töser Norbert nu a oprit autoturismul, părăsind locul accidentului fără a anunţa organele de poliţie.

Judecați pentru infracțiunea de lovire

Marian Adrian Stahii, Florin Stahii și Vastica Ivanov au fost trimiși în judecată de procurorii din Chișineu Criș, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În probatoriul administrat în cauză se precizează că, la data de 27 august, cei trei inculpați au exercitat acte de violenţă asupra unui bărbat, în vârstă de 47 ani, leziunile suferite necesitând pentru vindecare 30-35 zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş spre soluționare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare