Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 13 May, 2014 | Parerea ta

News2Un bărbat din Egipt a fost prins la Arad cu ședere ilegală în România, acesta primind un termen de 15 zile pentru a părăsi țara.

Egipteanul, în vârstă de 41 ani, a fost depistat de poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Arad, în cooperare cu lucrători din cadrul IPJ Arad. Bărbatul a intrat legal în România, în baza unei vize Schengen, însă, la expirarea termenului de şedere nu a părăsit teritoriul țării. Având în vedere cele constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Arad au emis pe numele egipteanului o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara în cel mult 15 zile. Totodată, acesta a fost sancţionat cu avertisment, recomandându-i-se ca pe viitor să respecte legislaţia în domeniu privind dreptul de şedere al cetăţenilor străini pe teritoriul României.

Coloană de camioane la Vama Vărșand

Sute de camioane au aşteptat, marţi, într-o coloană lungă de şase kilometri, să iasă din ţară prin Vama Vărşand, autorităţile arădene spunând că numărul acestora este dublu faţă de o zi obişnuită şi că nu au o explicaţie pentru aglomeraţia creată. Aglomeraţia la ieşirea din ţară prin Vărşand a început marţi dimineaţă, potrivit primarului comunei arădene Pilu, de care aparţine şi localitatea Vărşand, iar după-amiază coloana a ajuns la şase kilometri. Turiştii care tranzitează punctul nu au de aşteptat, având la dispoziţie o altă bandă de circulaţie pe care se fac verificările de documente. O situaţie similară a fost înregistrată luni, însă coloana de camioane a fost mai mică, de trei kilometri.

Prins în flagrant în timp ce fura

Poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie din municipiul Arad îl cercetează pe Francisc B., de 39 de ani, care a fost prins în flagrant în timp ce fura dintr-un magazin. Bărbatul a fost depistat în timp ce sustrăgea mai multe produse cosmetice, din incinta unui magazin situat pe raza cartierului Micălaca. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 162 de lei, a fost recuperat, iar pe numele bărbatului au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Depistaţi în doar câteva ore

Doi bărbaţi, bănuiţi că ar fi sustras combustibil din rezervorul unui camion, au fost depistați de poliţiştii de la Postul de Poliţie Bârzava. Oamenii legii fost sesizaţi de Nicuşor P., din Bârzava, că persoane necunoscute i-au sustras 20 de litri de motorină din rezervorul unui autocamion, care se afla parcat în faţa locuinţei sale. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reuşit, în doar câteva ore de la sesizare, identificare lui Lilian C. şi Grigore R., bănuiţi de comiterea faptei. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar cei doi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Trimis în judecată de procurori

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Iacob Augustin, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, Iacob Augustin a condus un autoturism Ford în localitatea Sintea Mare, având o îmbibaţie alcoolică de 1,75 g/l alcool pur în sânge. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Chişineu Criş.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat peste 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.500 de lei. Dintre acestea, 85 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 45 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare