Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 12 May, 2014 | Parerea ta

News2Mai multe persoane care au săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere au fost depistate de polițiștii rutieri din Arad.

Pe DJ 709/C a fost depistat Mihai F., care a condus un moped neînregistrat şi fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. De asemenea, poliţiştii l-au depistat pe Adrian Ş., care a condus un autoturism prin Ineu, având o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, a fost depistat și Paul S., care a condus un autoturism pe raza cartierului Aurel Vlaicu din Arad, având o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cauze s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Cristian G. a fost depistat de poliţişti în timp ce a condus un autoturism pe DN 69, în localitatea Vinga, având numărul provizoriu de înmatriculare expirat din data de 4 octombrie 2011. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Procesul hackerului Guccifer

La Tribunalul Bucureşti a început, luni, procesul hackerului Guccifer, cel care a spart conturile de email ale șefului SRI, George Maior, dar şi ale europarlamentarului Corina Creţu. Lazăr Marcel Lehel, alias Guccifer, a fost prins la începutul anului, în urma unor percheziţii efectuate de procurorii DIICOT în locuinţa sa din Sâmbăteni şi, în momentul de faţă, este arestat preventiv. El este bănuit că a accesat ilegal conturile de e-mail ale unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale, după care a schimbat parolele de autentificare. Lazăr Marcel Lehel a restricţionat astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică.

Depistaţi în doar câteva ore

Poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie din Arad au reuşit identificarea unor minori bănuiţi că ar fi sustras bani şi card-uri. Poliţiştii au fost sesizaţi, vineri, de Maria M., despre faptul că persoane necunoscute i-au furat, dintr-o anexă situată la parterul unui bloc, un portofel, în care se afla suma de 50 de lei, o copie a actului de identitate şi trei card-uri pentru cumpărături. Poliţiştii au reuşit, în doar câteva ore de la sesizare, depistarea minorilor T.I., de 10 ani, şi N.M., de 13 ani, bănuiţi de comiterea faptei. Din cercetările efectuate s-a stabilit că cei doi minori ar fi pătruns pe uşa lăsată deschisă într-o anexă aflată la parterul unui bloc de pe raza cartierului Micălaca, de unde ar fi sustras dintr-o sacoşă un portofel în care se aflau banii, o copie a actului de identitate al victimei şi trei card-uri. Pe numele celor doi tineri au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat peste 400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 112.000 de lei. Dintre acestea, 220 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 180 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 28 permise de conducere şi 17 certificate de înmatriculare.

Declaraţie notarială falsă

Poliţiştii de frontieră de la PTF Turnu au depistat o declaraţie notarială falsă, cu ajutorul căreia o femeie a încercat să-şi scoată din ţară băiatul minor, fără acordul tatălui. Viorica D., de 32 ani, din județul Galaţi, și fiul ei, în vârstă de 2 ani, erau pasageri într-un autocar înmatriculat în Romania. La controlul de frontieră, femeia a prezentat o declaraţie notarială, din care reieşea acordul tatălui minorului ca acesta să călătorească în stăinătate impreună cu mama sa. În urma cercetărilor a rezultat că declaraţia notarială prezentată este falsă. Femeia a recunoscut că a primit declaraţia de la o persoană necunoscută și a recurs la aceasta metodă pentru că tatăl minorului nu era în ţară şi dorea să plece împreună cu copilul în Spania, la rude.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare