Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 09 May, 2014 | Parerea ta

News2Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Ionuţ Marian Miron, pentru comiterea infracţiunii de trafic de migranţi.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 21 februarie, bărbatul, care este șofer, a transportat cu un autocar, care aparţine firmei la care este angajat, trei cetățeni străini. Ionuţ Marian Miron a ascuns cetățenii străini în interiorul autocarului, într-un locaş special amenajat, pentru a-i trece fraudulos frontiera de stat a României. Pentru ajutorul dat migranților, bărbatul urma să primească 900 euro. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Tribunalul Arad.

Cercetat pentru furt din locuinţă

Poliţiştii din Şeitin au reuşit identificarea unei persoane bănuite că ar fi sustras, dintr-o locuinţă, 6.600 de lei. Poliţiştii au fost sesizaţi de Mina V. că persoane necunoscute i-au furat din locuinţă o sumă de bani. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reuşit, în doar câteva ore de la sesizare, depistarea lui R.M. de 15 ani, bănuit de comiterea faptei. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în perioada 1-8 mai, adolescentul ar fi pătruns pe uşa lăsată descuiată în locuinţa din Şeitin, de unde ar fi sustras banii dintr-un dulap. Pe numele adolescentului au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Produse confiscate de polițiști

Peste 20 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii de investigare fraude în cadrul unor acţiuni în pieţele din municipiul Arad. Polițiștii au efectuat, joi, acțiuni pe linia prevenirii și combaterii comerțului ilicit, în piețele agroalimentare din municipiul Arad şi la unități de comercializare a produselor sportive. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 45.000 lei, şi au fost reţinute în vederea confiscării bunuri în valoare de aproximativ 7.000 lei. Este vorba de peste 60 kg de legume (900 bucăţi salată verde, 40 kg zucchini, 22 kg ridichi). Polițiștii au mai confiscat și suma de 2.942 lei, dar și 37 de perechi de pantofi sport, care purtau însemnele unor mărci de renume.

Au comercializat ilicit alcool

Poliţiştii din Nădlac au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii şi prevenirii comerţului ilegal și au depistat mai multe persoane care au desfăşurat asemenea activităţi. Astfel, poliţiştii au depistat două femei care ofereau spre vânzare, în piaţa din Nădlac, băuturi alcoolice, fără a deţine acte de provenienţă şi fără să fie autorizate în acest sens. De asemenea, în urma unor verificări la o societate din Nădlac, poliţiştii au constatat că Elisabeta S., ar fi comercializat produse de panificaţie fără documente de provenienţă şi fără să fi marcat sumele încasate pe casa de marcat. Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 1.000 lei, fiind reţinute în vederea confiscării băuturile alcoolice şi sumele de bani încasate din comercializarea produselor de panificaţie.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat aproximativ 145 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 33.400 lei. Dintre acestea, 105 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 40 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere şi 9 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare