Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 07 May, 2014 | Parerea ta

News2Trei bărbați, din Siria, Bangladesh şi Somalia, au fost depistați la PTF Nădlac, în timp ce încercau să iasă ilegal din România, ascunși într-un autotren care transporta acumulatori auto în Germania.

Migranții au fost descoperiți în autotrenul condus de Bogdan M., din județul Alba. În timpul controlului, poliţiştii de frontieră arădeni au găsit, ascunşi în compartimentul marfă al automarfarului, printre acumulatori, trei bărbaţi de origine afroasiatică. În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbații sunt Siria, Bangladesh şi Somalia și au vârste cuprinse între 17 şi 27 de ani. Şoferul a declarat că știa că în compartimentul marfă sunt ascunse trei persoane. Poliţiştii de frontieră au întocmit celor trei cetăţeni străini lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Totodată, şoferului i s-au intocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru trafic de migranţi.

Cercetaţi pentru furt

Poliţiştii arădeni au depistat şi cercetează două persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de furt. Conform poliţiştilor, Radu H., este bănuit că, în noaptea de 27/28 aprilie, ar fi pătruns într-un imobil din localitatea Vinga, de unde ar fi sustras o butelie de aragaz. De asemenea, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale îl cercetează pe Alexandru O., de 26 ani, din Lipova. Tânărul este bănuit că, în data de 7 aprilie, în timp ce se afla în vestiarul firmei la care era angajat, ar fi sustras un Iphone 4S, care îi aparţinea unui coleg. Prejudiciul, în valoare de 1.899 lei, a fost recuperat. În ambele situaţii se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Produse transportate ilegal

116 kg de preparare și semipreparate din carne, 120 kg de detergent, 35 kg de cafea şi peste 430 de bucăţi de ciocolată, mărfuri transportate ilicit, au fost depistate de poliţiştii din. Astfel, în cadrul unei acţiuni efectuate pe linie de comerţ ilicit, poliţiştii l-au depistat pe DN 79A, pe Teodor B., de 54 ani, din Gurahonț, care transporta 116 kg de preparare și semipreparate din carne, achiziţionate din Ungaria, fără a fi autorizat în acest sens. De asemenea, a fost depistat şi Nicolae S., de 43 ani, din Bucuresti, care transporta 120 kg de detergent, diferite sortimente, 434 de bucăţi de ciocolată şi 35 kg de cafea, fără a fi autorizat în acest sens. Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu 2.000 lei, iar mărfurile au fost confiscate.

Conducea fără a avea permis

Agenţii de poliţie l-au depistat, pe raza comunei Socodor, pe Andrei G., de 19 de ani, din orașul arădean Chișineu Cris. Tânărul conducea un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie. Pe numele tânărului, polițiștii a întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Cercetat pentru furt de bicicletă

Poliţiştii de la Postul de poliţie Bârzava au identificat un bărbat, care este bănuit că ar fi sustras o bicicletă. Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că Gheorghe M., din localitatea Bătuța, ar fi sustras o bicicletă, care îi aparţine lui F.T. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiuni de furt.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare