Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 12 Dec, 2014 | Parerea ta

News2Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al IPJ Arad au depistat peste 190 de bucăţi de articole pirotehnice, care erau deţinute şi oferite spre comercializare la o societate comercială.

În cadrul acţiunii naţionale „Foc de artificii“, poliţiştii arădeni efectuează zilnic acţiuni pentru prevenirea comercializării de articole pirotehnice interzise de lege. Astfel, în cursul zilei de joi, oamenii legii au depistat un bărbat, cetățean iranian, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a deținut și oferit spre comercializare în magazinul său 192 de bucăți de articole pirotehnice, fără să fie autorizat în acest sens. Conform legislaţiei în vigoare, bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept, iar întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost reţinută în vederea confiscării.

A condus cu permisul suspendat

Procurorii arădeni au dispus trimiterea în judecată a lui Cosmin Blaj, pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere. Din probele administrate până în acest moment s-a reţinut că, în data de 1 august 2013, Cosmin Blaj, angajat ca şofer la o firmă din Arad, cu toate că avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule, a condus o autoutilitară Peugeot (proprietatea angajatorului) pe DN 79, din Arad înspre Oradea. La intrarea în Şimand, bărbatul a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat cu autovehiculul în afara părţii carosabile. Au fost sesizate organele de poliţie care, deplasându-se la locul accidentului şi în urma verificărilor efectuate în baza de date, au constatat că bărbatul avea permisul de conducere reţinut şi dreptul de a conduce autovehicule suspendat din data de 30 aprilie 2013. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Chişineu Criş.

Depistaţi în trafic, cercetaţi penal

În cursul zilei de joi, poliţiştii arădeni au depistat două persoane care au săvârşit infracţiuni rutiere. În municipiul Arad a fost depistat un bărbat din Bucureşti, care conducea un autoturism BMW, iar la verificările efectuate s-a constatat că acesta nu avea numere de înmatriculare valabile. De asemenea, pe DJ 709, în localitatea Sânleani, a fost depistat un bărbat din Livada, care conducea un autovehicul Renault. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentratie alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat şi, conform procedurii, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele celor doi bărbaţi au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul rutier.

Transport ilicit, depistat de poliţişti

Poliţiştii de la Secția nr. 3 Poliție Rurală Chișineu Criș au depistat în trafic un transport ilicit de aproape 200 kg de carne şi preparate din carne. Conform IPJ Arad, poliţiştii au depistat pe DN 79/A un bărbat din judeţul Hunedoara, care transporta, cu un autoturism Dacia Logan, aproximativ 198 de kg de carne de porc, pulpe pui si semipreparate, fără a deţine documente de provenienţă. Conform Legii nr. 12/1990, bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 500 lei, iar întreaga cantitate de carne și preparate din carne, în valoare de aproximativ 3.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 170 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 65.000 de lei. Dintre acestea, 120 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare