Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 10 Dec, 2014 | Parerea ta

News2Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale şi de la Poliţia oraşului Pecica au depistat şi reţinut un bărbat care are de executat o pedeapsă cu închisoarea pentru săvârșirea mai multor infracțiuni.

Conform IPJ Arad, bărbatul este în vârstă de 39 de ani, este din Pecica și a fost depistat în acest oraș. Pe numele pecicanului exista un mandat de executare a unei pedepse de 5 ani şi 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, constituire a unui grup infracţional organizat şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. Conform procedurilor, bărbatul din Pecica a fost încarcerat la Penitenciarul Arad.

Cercetat pentru furt din locuinţă

Poliţiştii din Șepreuș au depistat un bărbat care este bănuit că ar fi sustras dintr-o locuinţă. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în dimineața zilei de 8 decembrie, prin escaladarea gardului de la stradă și ulterior folosind chei potrivite, bărbatul, în vârstă de 32 ani, din Șepreuș, ar fi pătruns în locuinţa unei consătence, de unde ar fi sustras suma de 585 lei și 5 bonuri valorice. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Bănuiţi că au sustras dintr-o mașină

Doi tineri, bănuiţi că ar fi sustras bani dintr-un autoturism, sunt cercetați de poliţiştii de la Postul de poliție Craiva. Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit că, în noaptea de 28/29 noiembrie, doi adolescenţi, în vârstă de 17, respectiv 14 ani, ar fi sustras dintr-un autoturism parcat în spatele locuinței persoanei păgubite şi care a fost lăsat descuiat, suma de 5.000 lei. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 170 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 69.200 de lei. Dintre acestea, 120 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Minoră depistată la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat o minoră care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de documentul de călătorie care aparţine altei persoane. Minora era pasageră într-un autoturism condus de un cetăţean roman și s-a legitimat cu ocarte de identitatea românească. La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au sesizat deosebiri de fizionomie între persoana în cauză şi cea din fotografie. Ulterior s-a stabilit că minora este în vârstă de 17 ani și că documentul aparţine unei persoane pe care a întâlnit-o în Stația CFR Arad şi căreia i-a dat 200 de lei. Minora a spus că a recurs la aceasta metodă de ieși din țară deoarece intenționa să ajungă în Franţa, dar nu avea acordul părinților pentru această călătorie.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare